Osztálytalálkozó

2 órája

Ötven éves osztálytalálkozót tartottak a Hámán Katós diákok

Ötven éves osztálytalálkozót tartottak az egykori Hámán Kató iskola diákjai.

Delmagyar.hu

Hámán Kató nevét viselte még az Alsóvárosi Iskola, amikor fél évszázaddal ezelőtt elballagott onnan az akkori 8.A osztály. A diáktársak szombaton ültek össze, hogy megtartsák 50 éves osztálytalálkozójukat. Nem az iskolában, mert mint mondták, az már sokat változott az eltelt idő alatt: egyik társuknál rendeztek batyus bulit, ahova mindenki hozott néhány finomságot.

osztálytalálkozó, iskola, diákok
Fél évszázada ballagtak el, ismét összegyűltek. Fotó: DM

A 35 fős osztályból 15-en már nem élnek, szinte mindenki más azonban ott volt a találkozón, amelyet négy egykori tanáruk, köztük osztályfőnökük is megtisztelt jelenlétével.

Mint mesélték, egyszerű, szerény körülmények között elő gyerekek voltak, akik közül jó tanáraiknak köszönhetően sokan sikeres pályát tudtak befutni. Összetartó csapat voltak, és mivel gyermekkoruk összekötötte őket, ez olyan erős kapcsot jelentett, hogy folyamatosan kapcsolatban voltak egymással az eltelt évtizedekben is.

Az 50 éves osztálytalálkozóról senki nem ment haza üres kézzel: a tanárok egy-egy köszönő képeslapot kaptak, amelyet mindenki aláírt, az egykori diáktársak pedig egy fotómontázst, amelyen egymás mellett szerepelt ballagási képük és az a csoportkép, amelyet a szombati nap kezdetén készítettek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában