Krimi

2 órája

Hihetetlen! Műtét közben videóról nézte az önjelölt orvos, hogyan kell operálni

Engedélyek és végzettség nélkül kezdett egy hasi műtétbe egy kamusebész. A páciens végül belehalt a beavatkozásba.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Hátborzongató haláleset miatt indítottak hajtóvadászatot egy indiai orvos ellen, aki valójában nem is rendelkezett engedéllyel. Mint kiderült, a Bihar megyei sarlatán magánklinikáján Youtube-videók alapján próbált elvégezni egy hasi műtétet, amire ráadásul nem is lett volna szükség. A beavatkozást a 15 éves Krishna Kumar, becenevén Golu nem élte a túlt. 

A fiatal fiú azzal kereste fel a klinikát, hogy borzalmas hasi fájdalmai vannak, és folyamatos hányingerrel küzd. Gyógyszert kapott, amitől jobban is lett, de a kamu orvos mégis ragaszkodott hozzá: epeköve van, műteni kell.

Az orvos elküldte a fiú apját egy közeli benzinkútra gázolajért, hátha a fiát majd át kell szállítani egy kórházba. Az idő alatt, amíg a szülők távol voltak, a beleegyezésük nélkül nekilátott az operációnál.

Mi csak azt akartuk, hogy abbahagyja a hányást. A műtétet úgy hajtotta végre, hogy az nem engedélyeztük

- jelentette ki Sah, a fiú apja, aki azt is kiemelte, hogy látták, ahogy a férfi a telefonját nézve, Youtube-videók utasításai alapján operál.

Ahogy várható volt, a beavatkozás rossz irányba fordult, Golut végül valódi kórházba kell szállítani, ám útközben életét vesztette. Az apa biztos benne, hogy a tragédiát az elfelrontott műtét okozta. 

Krishna családja szerint a férfi valójában nem is volt doktor, és az egészet csak a saját kedvére csinálta.

A haláleset miatt az indiai hatóságok azonnali nyomozást indítottak - írja a Bors az Unilad híradása nyomán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!