Megtakarítások segítik költségvetését

2022.02.26. 07:31

Egymilliárdból gazdálkodik Bordány

A képviselő-testület legutóbbi ülésének legfontosabb témája a település idei költségvetésének elfogadása volt.

Munkatársunktól

Tanács Gábor polgármester elmondta, hogy az idei költségvetés is szigorú gazdálkodást vár el, bár ezzel az elmúlt években sem volt semmi probléma, minden intézményvezető nagyon fegyelmezetten gazdálkodott. Jelenleg bizonytalan az energiaárak változása, amely elsősorban az intézmények fűtési költségeinél jelenthet majd kihívást. 

A település tervezett és elfogadott 2022-es költségvetése a megtakarítások miatt egyensúlyba állt, az idén is mintegy egymilliárd forint lesz. 

A képviselő-testület más témában is döntést hozott. Így például az egészségügyi alapellátások körzeteiről szóló rendeletét módosította, döntöttek a civil szervezetek idei támogatásáról vagy például a közfoglalkoztatási terv jóváhagyásáról. Az ülésen elfogadták továbbá a helyi önkormányzat tulajdonában lévő Bordányi Településfejlesztő Nonprofit Kft. idei évre vonatkozó üzleti tervét, jóváhagyták a Szegedi kistérséggel megkötött, az or­­vosi ügyelet feladatellátási megállapodásának módosítását is. 

 

Tanács Gábor polgármester arról is tájékoztatta a Délmagyarországot, hogy legközelebb a tervek szerint március 31-én, csütörtökön ülésezik majd a testület. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!