Férfi kézilabda

1 órája

Norvég sztárok hiányoznak a Pick Szeged–Kolstad mérkőzésről

Egy-egy meghatározó klasszis kézilabdázó hiányzik mindkét csapatból. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) közzétette a ma 18.45-től kezdődő Pick Szeged–Kolstad mérkőzésre szóló játékoskereteket.

Becsei Dávid

Sander Sagosen (balról) nem lesz ott ma este a pályán. A Pick Szeged egyetlen jobbátlövője pedig Imanol Garciandía (a labdával) lesz, mivel Magnus Abelvik Röd sincs meccskeretben.

Fotó: Dömötör Csaba/MW

Nagy lépést tehet a Tisza-parti kézilabdacsapat a továbbjutás felé a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B jelű csoportjából, amennyiben megnyeri a Pick Szeged–Kolstad mérkőzést. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) hivatalos oldalára felkerültek a meccskeretek, amelyből kiderül, hogy a szegedi csapatban Magnus Abelvik Röd, a Kolstadban pedig Göran Johannessen és Sander Sagosen nem lesz ott. A hazaiak egyelőre nem tettek közzé arról információt, hogy jobbátlövőjük miért hagyja ki a találkozót. Sagosen az előző fordulóban a Kielce ellen még keretben volt, de szeptember végén olyan hírek kerültek nyilvánosságra, amelyek szerint vállsérüléssel bajlódik.

Pick Szeged–Kolstad, férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, Kolstad
A Pick Szeged–Kolstad mérkőzés hazai hiányzója Magnus Abelvik Röd lesz.
Fotó: Török János

Mindezek alapján a Kolstad csak tizenöt játékost nevezett a mérkőzésre. A Szeged tizenhatot, ott van ismét a listán az aalborgi és csurgói meccset engedéllyel kihagyó Janus Smárason, míg először szerepel BL-meccskeretben a 19 éves jobbszélső, Szűcs Balázs. Mindezek alapján Smárason korábbi csapata ellen pályára léphet, miután a 2022–2023-as idényben a norvégokat erősítette.

A mérkőzést két montenegrói játékvezető vezeti, Ivan Pavicevic és Milos Raznatovic.

Az OTP Bank-Pick Szeged játékoskerete a Kolstad elleni mérkőzésre:

Mikler Roland, Tobias Thulin (kapusok), Janus Smárason, Bodó Richárd, Marin Jelinic, William Bogojevic, Mario Sostaric, Sebastian Frimmel, Bánhidi Bence, Gleb Kalaras, Jérémy Toto, Lazar Kukics, Imanol Garciandía, Borut Mackovsek, Szilágyi Benjámin, Szűcs Balázs (mezőnyjátékosok).

A Kolstad összeállítása:

Lasrs Eggen Rismark, Torbjörn Bergerud (kapusok), Aksel Hald, Vetle Eck Aga, Adrian Aalberg, Benedikt Gunnar Óskarsson, Magnus Söndená, Magnus Gullerud, Sveinn Jóhansson, Magnus Stölefell, Simon Jeppsson, Simon Lyse, Martin Hernes Hovde, Sigvaldi Gudjónsson, Erlend Johnsen.

A Pick Szeged–Kolstad (29–27) összefoglalója:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában