Hirdetés

3 órája

Jövő nyárra készülhet el a Szegedi Ősz Idősotthon apartmanháza

Egy új, 27 lakásos, korszerű apartmanház várja 2025 nyarától lakóit a Zákány utcai Szegedi Ősz Idősotthonnál. A 25–60 négyzetméteres lakásokat az önálló életvitellel rendelkező idősek bérelhetik az intézménytől.

PR cikk

Egy-, illetve kétszobás, önálló lakrészekből álló, négyszintes apartmanházat épít a Szegedi Ősz Idősotthon. Dr. Bálint András, az intézmény igazgatója kérdésünkre elmondta, a modern, akadálymentesített lakások az önálló életvitelt szolgálják, de a szomszéd épületben található idősotthon valamennyi szolgáltatásával – például étkezés, mosás, egészségügyi szakellátás – élhetnek az apartmanok bérlői. Az áramfogyasztást napelemrendszerrel, a fűtést geotermikus hővel valósítják meg a Zákány utca és a Föltámadás utca sarkán épülő, az idős korosztály igényei szerint kivitelezett új lakásokban, amelyekre a foglalások máris elindultak; a bérleti díjat a helyi ingatlanpiac határozza meg.

 

Idősek Heti rendezvények

Természetesen a civil fenntartású idősotthon továbbra is változatlanul magas minőségben működik; a színvonalas ápolást a megfelelő szakmai feltételek is segítik, mint a helyszínre kiszálló háziorvos és a szakorvosok. A tüdőszűrést végző busz rendszeresen házhoz jön.

Az otthon erőssége a széles program- és szolgáltatáskínálat: gyógytorna, szeniortánc, filmklub, segítő kutya terápia, valamint az óvodások és az iskolások előadásai színesítik a hétköznapokat. Az istentiszteletek rendszeres elfoglaltságot jelentenek a lakóknak, csakúgy, mint az ünnepekhez kapcsolódó rendezvények. A belvárosban található Szegedi Ősz Idősotthonba az egész ország területéről várják a lakókat.

Az intézmény nemcsak a 21. születésnapját ünnepli a napokban, hanem az október 21–27. közötti Idősek Hetén több rendhagyó programot is szervez a lakói számára. Így többek között koncertekkel, színi előadásokkal színesíti az idősek és hozzátartozóik életét.

 

Tudományos program az idősekért

Ennek az időszaknak a különleges rendezvénye egy, az Európai Unió egészségügyi programjához kapcsolódó találkozó.

Az idősotthonokban gyakran előforduló húgyúti fertőzések miatt csökkentett antibiotikum-felhasználást megcélzó projektben vesz részt az intézmény: az Imagine elnevezésű, direkt finanszírozású program egy olyan nemzetközi vizsgálat, amelyhez nyolc ország csatlakozott; a hazai koordinátori feladatokat a Szegedi Ősz Idősotthon nyerte el. A hároméves intervenciós programba 18 magyarországi idősotthon csatlakozott.

A folyamatban lévő projekt egyrészt az antibiotikum-felhasználás csökkentését célozta meg az idősotthonban élők húgyúti megbetegedéseinek vonatkozásában, másrészt a szakemberek e fertőzések kialakulásának megelőzését szolgáló képzési programot dolgoztak ki a részt vevő intézmények egészségügyi személyzete számára. A napokban lezajlott workshopnak a Szegedi Ősz Idősotthon adott otthont.

Szegedi Ősz Idősotthon elérhetősége:
Tel.: 06-62/553-640, 06-30/235-0230
www.oszido.hu

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában