Tripla győzelem

3 órája

A Civil Véradó Hét győztese a vármegyei civil központ lett

Kollégánk, Szabó Imre is hozzájárult ahhoz, hogy az országban vármegyénk civil központja teljesített a legjobban a Civil Véradó Hét során.

Delmagyar.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Civil Szolgáltató Központ tudta a legtöbb véradót mozgósítani az országban a XI. Civil Véradó Héten – tájékoztattak közleményükben. 

Civil Véradó Hét, Véradás
Kollégánk, Szabó Imre volt vármegyénkben a Civil Véradó Hét fővédnöke, aki tavaly esett át veseátültetésen. Forrás: SzegedTV

Az akció szeptember 14-én a Makói Hagymafesztiválon kezdődött, itt jelentették be, hogy a vármegyei program fővédnöke Szabó Imre újságíró, a Délmagyarország szervátültetésen átesett munkatársa, akinek személyes példája is igazolja, hogy a véradás valóban életmentő lehet. 

Vármegyénkben összesen hat településen, kilenc helyszínen tizenöt alkalmat kínált a civil központ partnerszervezeteivel, a Magyar Vöröskereszt Csongrád-Csanád Vármegyei igazgatóságával és az Országos Vérellátó Szolgálat Regionális Vérellátó Központjával együttműködésben a szervezeteknek a véradásra. A közös mozgósítás sikerrel járt, mert szeptember 14. és 20. között összesen 475 véradásra kész személy jelent meg a vármegyében a meghirdetett helyszíneken. A befejezett véradások száma 431 volt, közülük 53-an először vállalkoztak erre a segítségadásra.  

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya évente kétszer, tavasszal és ősszel hirdeti meg a civil véradó hetet. A vármegyei civil központ triplázott a győzelemmel, ugyanis zsinórban a harmadik alkalommal tudták országszerte a legtöbb véradót mozgósítani a Civil Véradó Hét során. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában