Hősök

2 órája

56 makói hőseire emlékeztek – galériával

A Csanád vezér téri kopjafáknál gyűltek össze a makói emlékezők. Elhangzott, mai is és 1956-ban is a szabad cselekvés és gondolkodást vágyták a magyarok.

Szabó Imre

– Szabadon cselekszünk és gondolkodunk. 1956-ban ugyanezt kívánta nagyon sok magyar, köztük makói, de a kommunista diktatúra halállal, kínzással, bebörtönzéssel és üldöztetéssel pecsételte meg sorsukat – emlékeztetett Farkas Éva Erzsébet polgármester szerdán este a makói központi 56-os ünnepségen, a Csanád vezér téri kopjafáknál. Az akkori hősök közül Institoris Ildikó gimnazistának szentelt külön figyelmet.

Lukács Sándor színművész a makói 56-os ünnepségen.
Lukács Sándor színművész megható szavakkal tette emlékezetessé a makói ünnepséget. Fotó: Szabó Imre

A megemlékezésen elhangzott Lukács Sándor színművész prózai előadása és szavalata, a történelmi egyházak képviselőinek imája, muzsikáltak a Makói általános iskola fúvósai és énekelt a Dr. Mihálka György Városi Vegyeskar. A rendezvény virágok, mécsesek elhelyezésével és lovas-fogatos felvonulással zárult. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában