Női röplabda magyar kupa

1 órája

Továbbjutott a kupában a Vidux-Szegedi RSE női csapata

Extraligás ellenfél vár majd a lányokra a következő körben. A Vidux-Szegedi RSE itthon is legyőzte a Kecskemétet a magyar kupában.

Az idegenben aratott 3:1-es győzelmet követően kedvező helyzetből várhatta a Kecskemét elleni magyar kupa visszavágót a Vidux-Szegedi RSE női csapata. A lányok hazai pályán nem hagytak kérdést a továbbjutó kilétét illetően, és három játszmában győzték le a kecskemétieket – ezzel kettős győzelemmel jutottak tovább a sorozat nyolcaddöntőjébe.

Vidux-Szegedi RSE
Itthon is nyertek a lányok, a legjobb 16 közé jutott a Vidux-Szegedi RSE.
Fotó: Hunvolley.hu

A legjobb 16 között a női röplabda egyik hazai nagyágyúja, a hatszoros bajnok Nyíregyháza lesz a szegedi lányok ellenfele.

Milodanovics Andrea, az SZRSE vezetőedzője:Eredményes, de nem kifejezetten szép játékkal nyertünk. Nagyon büszke vagyok a lányokra, főleg a cserepadra, akik ugyanolyan keményen küzdöttek, és nyerni is tudtak. Tanulságos meccs volt, ahol mindenki fontos tapasztalatot szerzett. A következő ellenfelünk a kupában az Extraligás Nyíregyháza lesz, ami egy teljesen más dimenziót jelent. Nem feltartott kézzel állunk ki ellenünk, de iztosan különleges élmény lesz majd egy ilyen szintű röplabdát látni Szeged szívében.

Farkas Péter, a Kecskemét vezetőedzője:Az első szettben egész jól tartottuk magunkat, de szokás szerint egy állásban beragadtunk, a Szeged pedig ezt ki is használta. Ezt követően a második szett elején szétesett a fogadásunk, és későn kezdtünk el zárkózni, így a hazai csapat lezárta a továbbjutás kérdését. Gratulálok a Szegednek, sok sikert nekik a folytatásban.

Vidux-Szegedi RSE–Kecskeméti RC 3:0 (25:20, 25:19, 25:23)

Női magyar kupa, selejtező, visszavágó. Szeged, József Attila Általános Iskola, 70 néző. Vezette: Szabó P., Halász.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában