Női vízilabda

1 órája

Unokatestvérek játszottak egymás ellen az UVSE–Szentes meccsen

Átrobogott az UVSE a Valdor Szentesen. A női vízilabda OB I. 3. fordulójából rendezett találkozón 22–4-re nyert otthon a címvédő újpesti együttes. A mérkőzés a Mácsai-család számára biztosan különleges volt, ugyanis unokatestvérek játszottak egymás ellen.

Becsei Dávid

Mácsai Eszter 2020 nyarán az UVSE sapkájára cserélte le a Valdor Szentesét.

Fotó: Török Attila/MW

Egy másodpercig sem gondolhatta senki, hogy a fiatal átlagéletkorú Valdor Szentes megtréfálhatja az UVSE-t. A magabiztos UVSE-siker nem maradt el, de a meccs pikantériáját Mácsai Eszter és Mácsai Kincső szolgáltatta. Unokatestvérek játszottak egymás ellen. Mindketten szentesi nevelésűek, Eszter viszont 2020 nyara óta már a lilákat erősíti, először találkoztak ellenfélként a medencében a női vízilabda OB I.-ben

Unokatestvérek játszottak egymás ellen, UVSE, Valdor Szentes, női vízilabda
Unokatestvérek játszottak egymás ellen. Mácsai Kincső, a Valdor Szentes sapkájában játszotta a különleges mérkőzést.
Fotó: Vidovics Ferenc

Unokatestvérek játszottak egymás ellen

Először játszott egymás ellen Eszter és Kincső, de a bajnoki párharc visszavágóján, a 12. fordulóban, 2025. februárjában a szentesi Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszodában is megtehetik majd ezt. Az a mérkőzés hazai környezetben talán még különlegesebb lesz...

A bajnokság 4. fordulójában jövő szerdán 19.30-tól a Tatabányát fogadja a Valdor Szentes.

Tóth Gyula: – A két csapat nem egy célokért küzd, így egy jó felkészülés volt ez a meccs mindkét fél számára. Betekintést nyerhettünk egy Bajnokok Ligájában érdekelt gárda játékába testközelből. Bár nagyon kevés gólt lőttünk, a mérkőzés pozitív számunkra, mert rengeteg fiatal játékossal álltunk fel és sokat tanulhatunk ebből a négy negyedből.

UVSE–Valdor Szentes 22–4 (5–2, 5–0, 5–0, 7–2)
MOL női vízilabda OB I., alapszakasz, 3. forduló. Budapest, Hajós Alfréd Sportuszoda. Vezette: Bors, Varga M.
UVSE: Magyari – Aubéli 1, Baksa V. 1, Faragó 4, Szegedi 2, Peresztegi Nagy 1, Hajdú 4. Csere: Kárpáti (kapus), Keszthelyi S. 2, Golopencza N. 1, Lendvay Z. 1, Varró 2, Tiba 1, Mácsai E. 2. Vezetőedző: Benczur Márton.
Szentes: Füsti Molnár – Varga V. 2, Molnár D., Zöld, Urvári L., Kövér-Kis 2, Boldizsár R. Csere: Obrácz-Nagy (kapus), Mácsai K., Lengyel D., Versegi, Rácz, Korom, Dömsödi Döniz. Vezetőedző: Tóth Gyula.
Gól –emberelőnyből: 7/11., ill. 1/6.
Ötméteresből: 5/6, ill. 1/1.
Kipontozódott: Urvári L., Molnár D.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában