Közgyűlés után

2 órája

A Fidesz-KDNP frakciót alakított a vásárhelyi közgyűlésben

A keddi hódmezővásárhelyi közgyűlés előtt megalakult a Fidesz-KDNP frakciója, amelynek tagjai Nagy Enikő Diána, Markó Csaba, Szeibel Máté és Szél István – ezt a közgyűlés utáni sajtótájékoztatón jelentette be Markó Csaba. A Fidesz-KDNP képviselői a közgyűlésről is beszéltek.

Kovács Erika

A Fidesz-KDNP frakció vezetője Markó Csaba lett, a helyettese Szél István. A sajtótájékoztatón szó esett a közgyűlés témáiról is. 

Fidesz-KDNP, Hódmezővásárhely, Markó Csaba
Markó Csaba lett a négyfős Fidesz-KDNP-s képviselőcsoport vezetője. Fotó: Karnok Csaba

Két kulturális intézmény 5 hónapra bezár

– A közgyűlési többség döntése szerint 5 hónapra bezárják az Emlékpontot és a zsinagógát. A Fidesz-KDNP frakciója ezt nem fogadta el. A szabadkígyósi Wenckheim-kastély tulajdonjogának megszerzésére irányuló pályázat kapcsán elmondtuk, hogy nem tudtunk egyetérteni azzal, hogy Hódmezővásárhely a várostól 70 kilométerre lévő kastélyt próbál megszerezni, annak minden fenntartási és fejlesztési feladataival együtt, ami rengeteg pénzt követel, miközben helyben két kulturális intézményét is bezárja télire a spórolás miatt – mondta Markó Csaba.

A Fidesz-KDNP frakció 14 napirendre igennel szavazott

Szeibel Máté a sajtótájékoztatón elmondta, az Ótemplomi Református Egyházközség indította perhez kapcsolódó egyezkedés kapcsán kért szót. Pedagógusként arra kérte a feleket, hogy a diákok érdekeit tartsák szem előtt, hogy ne sérüljön a feladatellátás.

Nagy Enikő Diána kiemelte, a közgyűlés 21 napirendje közül 14-gyel egyetértettek, de hozzátette, többségében csak a város alapvető működésével kapcsolatos témák kerültek elő, valódi fejlesztésekről továbbra sem esett szó.

– Egyetértünk és szorgalmazzuk a város kiegyenlített fejlődése felé vezető utat, és remélem, egyszer talán valódi fejlesztésekről is szavazhatunk– jegyezte meg.

Felelőtlen a kastély megvásárlása

Szél István a sajtótájékoztatón a legnagyobb vitát kiváltó téma kapcsán, a szabadkígyósi kastély tulajdonjogának megszerzésére irányuló előterjesztésről beszélt.

– A közgyűlési vitában túltengtek az érzelmek, a racionalitás, az üzletvitelről nem esett szó. Nem tudtuk meg, hogy a bevétel és a kiadás közötti 100 milliós különbséget hogyan teremtené elő Márki-Zay Péter. A polgármester szállodát szeretne ott kialakítani, ami több milliárd forintba kerülne. Nem láttunk semmilyen tanulmányt, ezért tartom felelőtlennek a szavazás eredményét – mondta Szél István. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában