Megemlékezés

3 órája

Menczer Tamás Szentesen: A magyarok számára a szabadság életösztön

Mi magyarok nem szeretjük, ha azt akarják, hogy a függetlenségünkről, szuverenitásunkról mondjunk le – jelentette ki Szentesen Menczer Tamás. A Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója az '56-os emlékműnél mondott beszédet nemzeti ünnepünk előestéjén.

Delmagyar.hu

Kedden este tartotta megemlékezését a Fidesz-KDNP szentesi szervezete, amelyen az 1956-os hősök tiszteletére gyújtottak mécsest. Az ünnepségen Menczer Tamás, a párt kommunikációs igazgatója kiemelte, hogy a magyarok szabadsága csak nekünk fontos. 

Menczer Tamás, 1956, megemlékezés
Menczer Tamás Szentesen a szabadság fontosságát hangsúlyozta ünnepi beszédében. Fotó: Szabó Viktor

A politikus beszéde elején leszögezte, hogy a magyarok számára a szabadság életösztön, amelyet védeni kell, mert ha ezt nem tesszük, elveszik.

– A nyugat ugyan a magyarok szabadságharcát nagy szimpátiával figyelte, de segíteni elfelejtett. Így az '56-osok is tudhatták azt, hogy a magyarok szabadsága csak nekünk fontos. Az októberi ifjak a legnemesebb, legcsodálatosabb és legnagyszerűbb célokért harcoltak: a családjuk megvédéséért és az ország, a haza megvédéséért. Nincs nemesebb cél ezeknél – fogalmazott Menczer Tamás.

A politikus szót ejtett a világban és a szomszédságunkban zajló háborúkról is. Kifejtette, hogy a magyaroknak joguk van az ezekre adott válaszhoz, ami nem más, mint a tűzszünet és a béke. 

Menczer Tamás, 1956, megemlékezés
Elhelyezték a megemlékezés mécseseit Fotó: Szabó Viktor 

Az ünnepség végén a résztvevők, köztük Farkas Sándor, a térség országgyűlési képviselője, környékbeli települések polgármesterei és civilek helyezték el a megemlékezés mécseseit az 1956-os emlékműnél. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában