Férfi kézilabda

2 órája

Szegedi és veszprémi védés a legszebbek között a BL-ben

Magyar csapatok játékosai a legjobbak között. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának kapusáé, Tobias Thuliné lett a negyedik legszebb védés a Bajnokok Ligája negyedik fordulójában, míg az első helyen a szubjektív rangsorban Rodrigo Corrales, a Veszprém hálóőre végzett.

Becsei Dávid

Tobias Thulin, az OTP Bank-Pick Szeged kapusa.

Fotó: Nemzeti Sport

A Pick Szeged 35–30-ra győzött Zágrábban, míg a Veszprém 36–24-re otthon a Dinamo Bucuresti ellen. Az Európai kézilabda-szövetség (EHF) szubjektív rangsorában a BL negyedik fordulójából egy-egy szegedi és veszprémi kapus található. Tobias Thulin és Rodrigo Corrales is egy dupla védéssel került fel a listára. 

Pick Szeged, legszebb védés, kézilabda, Bajnokok Ligája
Az egyik legszebb védés Tobias Thuliné a Pick Szeged csapatából, míg a legjobb balkezes szélső idén másodszor Mario Sostaric.
Fotó: Karnok Csaba

A forduló válogatottjának kapusa viszont Emil Nielsen lett, aki a Barcelona Aalborg elleni 35–27-es győzelméből tizenhét védéssel – 39 százalékos védési hatékonyság – vette ki a részét. A top 7 jobbszélsője a szegedi Mario Sostaric lett, a csapatot az olimpiai- és világbajnok horvát Vlado Sola állította össze, aki 2004 és 2006 között a Veszprémet erősítette.

Előkelő helyen a Pick Szeged is

Mindkét magyar csapat hat pontot gyűjtött eddig, a Veszprém az A csoportban, a Szeged pedig a B-ben áll a második helyen.

A BL 4. fordulójának álomcsapata:

Kapus: Emil Nielsen (Barcelona)
Jobbszélső: Mario Sostaric (OTP Bank-Pick Szeged)
Jobbátlövő: Luka Klarica (RK Zagreb)
Irányító: Gisli Kristjánsson (SC Magdeburg)
Beálló: Kamil Syprzak (Paris Saint-Germain)
Balátlövő: Elohim Prandi (Paris Saint-Germain)
Balszélső: Martin Bisgaard (Fredericia HK)
Legjobb védő: Thiagus Petrus (Barcelona)

A legszebb védések:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában