Lencsevégen régiónk szépségei

2 órája

Természetfotó-kiállítás nyílt Koncz-Bisztricz Tamás képeiből

Ifjú, csongrádi természetfotós képeiből nyílt új tárlat a Kiss Kunszt Galériában. Koncz-Bisztricz Tamás október 25-én vetítéssel spékelt előadáson ismerteti a természetfotó-kiállítás kulisszatitkait a régiónk természeti kincsei iránt érdeklődő nagyközönséggel.

Delmagyar.hu

Vármegyénk természeti szépségeit vonultatja fel a Kiss Kunszt Galéria legújabb kiállítása. Koncz-Bisztricz Tamás, csongrádi természetfotós képeiből pénteken nyílt tárlat a Takaréktár utcai kiállítóhelyen, akinek kedvenc témái a madarak és a tájak. A tárlatot Ábrahám Krisztián, a Kör-Te Természetvédelmi Egyesület túravezetője nyitotta meg. 

természetfotó-kiállítás, csongrádi természetfotós, Ábrahám Krisztián, Koncz-Bisztricz Tamás
Koncz-Bisztricz Tamás kiállítását Ábrahám Krisztián természetvédelmi szakember, túravezető nyitotta meg. Fotó: Török János

Rámutatott, hogy az ifjú természetfotós képei úgy hatnak a szemlélőre, mintha festmények lennének. Ennek okát a fotók precízen átgondolt kompozíciójában, különleges szín- és hangulatvilágában jelölte meg. 

Nagyon sokan nem tudják, hogy mennyire gazdag látnivalókban és természeti értékekben Szeged közvetlen környezete

 – emelte ki Ábrahám Krisztián, aki 25 évig dolgozott a Kiskunsági Nemzeti Park munkatársaként. Érdekességként elmondta, hogy ez idő alatt a természetvédőkben felmerült az az elképzelés is, hogy kijelöljék Magyarország tizenegyedik nemzeti parkját a Szeged környéki védett területekből. 

Ez nem valósult meg, de már az, hogy egyáltalán fölvetődött ez az elképzelés, jól mutatja, hogy milyen sok kincs van a lakóhelyünk közelében, és mennyire gazdag természeti értékekben Csongrád-Csanád vármegye. Csak a tájvédelmi körzetek területe összesen több mint 25 ezer hektár

 – fejtette ki a természetvédelmi szakember. 

természetfotó-kiállítás, csongrádi természetfotós, Ábrahám Krisztián, Koncz-Bisztricz Tamás
Fotó: Török János

Kiemelte, hogy Koncz-Bisztricz Tamás fotói nem csupán gyönyörködtetnek, de komoly szereppel bírnak a természetvédelmi edukáció vonatkozásában is. 

 Akkor fogja valaki megszeretni a természetet, és akkor lesz motivációja a védelmére, ha személyes kapcsolódásokkal bír

 – mondta. 

természetfotó-kiállítás, csongrádi természetfotós, Ábrahám Krisztián, Koncz-Bisztricz Tamás
Fotó: Török János

A kiállító bejelentette, hogy október 25-én 17 órától vetítéssel színesített előadást tart a természetfotózás és a kiállítás képeinek kulisszatitkairól. Mesél majd a képeken látható fajokról, eseményekről, látványosságokról és fényképei keletkezéstörténetéről is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában