Sorozat kezdődött

3 órája

Az iskolaépület kétmilliárdot kap

Pénteken elindult az egyéni körzetben megválasztott makói önkormányzati képviselők lakossági fórumsorozata. Farkas Éva Erzsébet polgármesterrel együtt most Varga Ferenc állt a 4. körzet lakói elé a Bajza utcán. Szóba került az itteni iskolaépület fejlesztése, az egykori Korona szálló sorsa, és az is, hamarosan jön a karácsonyi utalvány az időseknek.

Szabó Imre

– Mindig elérhető, megtalálható képviselő leszek – ígérte a makói 4. választókerület újonnan, a Fidesz-KDNP színeiben megválasztott önkormányzati képviselője, Tóth Ferenc bemutatkozásként első, pénteki lakossági fórumán. A Bajza utcai iskolaépület elé mintegy tucatnyi érdeklődő jött el hozzá és Farkas Éva Erzsébet polgármesterhez.

iskolaépület, turizmus, Hagymatikum
Polgármester és képviselő az iskolaépület előtti fórumon. Fotó: Szabó Imre

Az iskolaépület kétmilliárdból újul meg

A városvezető, miután megköszönte a választói bizalmat, arról beszélt, hogy az elkövetkező öt év munkáját milyen irányok fogják jellemezni. Az egyik ezek közül, hogy folytatódjon Makó gazdasági növekedése, jöjjenek további befektetők az ipari parkba; a másik a turizmus, ami a Hagymatikumra épül. Ezzel kapcsolatban elmondta, éves szinten 300 ezer ember vásárol ide jegyet. A körzeti fejlesztésekről is beszélt.

– Itt például hamarosan átadják a görögkatolikus bölcsődét, illetve hamarosan kétmilliárd forintból megújul a szakképzés szempontjából fontos Bajza utcai iskolaépület. Jelenleg a beruházás közbeszerzési eljárása folyik – tudatta. Hangsúlyozta még a fenntarthatóság irányát, illetve a kiépült támogatási rendszer megtartását, bővítését.

iskolaépület, turizmus, Hagymatikum
 

Mi lesz a Koronával?

A helyi, mindennapi problémákat felvető lakossági kérdések mellett Kávási Mihály arra volt kíváncsi: lesz-e még szálloda a makói Koronából? Farkas Éva Erzsébet részletes tájékoztatást adott az épület sorsáról, helyzetéről és úgy fogalmazott: az önkormányzat ezt saját erőből nem tudja megoldani, központi pályázat pedig nincs ilyen célra – kizárni azonban nem lehet, hogy mondjuk húsz év múlva visszakapja az épület ezt a funkciót. Az is elhangzott: egy hónap múlva elkezdik osztani a makói idősek karácsonyi utalványát. 

A következő lakossági fórum október 14-én, hétfőn délután fél ötkor lesz Makón: a József Attila Könyvtárban a 3. körzet lakóinak kérdéseire válaszol a polgármester és Kiss Ádám képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában