Labdarúgó magyar kupa

1 órája

Szegeden játszik Nagy Zsombor

Az NB II.-ben szereplő Szeged-Csanád GA az NB I.-es MTK Budapest együttesét fogadja szerda 18 órakor a labdarúgó magyar kupa újabb fordulójában. A találkozón Nagy Zsombor szülővárosa csapata ellen léphet pályára.

Mádi József

 – Van még valamilyen szintű izgalom a szülővárosa és a mérkőzés kapcsán, vagy ez idővel oldódik? – kérdeztük a délelőtti edzés után Nagy Zsombor labdarúgótól, az MTK Budapest szegedi származású védőjétől.

Nagy Zsombor
A szegedi születésű Nagy Zsombor (kék-feketében) várja a fellépést. Fotó: MTK Budapest

Nagy Zsombor nem izgul

– Izgalomnak nem mondanám, sokkal inkább különleges alkalomnak élem meg és jó szívvel térek vissza Szegedre. Várom ezeket a mérkőzéseket. Sajnos olyan sűrűn nem kerül össze a két klub, jobb lenne, ha a Szeged az NB I.-ben szerepelne velünk együtt, és akkor sokkal többször futhatnánk össze. Nyilván hiányolom ezeket az NB I.-es meccseket a pályafutásomból.

– Sok jegyigénylés érkezett a családtól, a barátoktól szerdára?

– Ott lesz a Szent Gellért Fórumban az egész család. Tíznél több belépőt kellett beszereznem. Mivel mindig odakértem a jegyeket, ahol most is lesznek, így pontosan tudom, hol foglalnak majd helyet.

– Mit adott Nagy Zsombornak a Szeged-Csanád GA együttesében eltöltött fél év?

– Komoly sérülés után kaptam meg a lehetőséget Szegeden arra, hogy újra felépítsem önmagam. Minden segítséget megkaptam a stábtól és a csapattól, a klubtól is. Nagyon jó fél évet töltöttem el a szülővárosomban, az együttes is jól teljesített, ennek köszönhetően pedig visszanyertem egy olyan formát, amely révén az MTK Budapest már fél év elteltével visszarendelt.

– Milyen Szegedre számít az MTK ezen a kupamérkőzésen?

– Mivel folyamatosan figyelemmel követem a szegedi klub szereplését és a mérkőzéseit, így ezek alapján stabil ellenfélre számítok. A védekezés ezúttal is a csapat erőssége, illetve veszélyesek a pontrúgásaik, ezért ezekre nagyon fel kell készülnünk. 

– Negyedik az MTK az NB I.-ben, hogyan ítéli meg ezt a szereplést?

– Jól állunk. Egy rövid hullámvölgy elért bennünket, ekkor egymás után három vereséget szenvedtünk, de előtte volt három győzelem, azóta pedig újabb négy siker, ezért is mondhatom, hogy jó szezont futunk eddig. Optimistán várhatjuk a kupameccset.

– A saját szerepével mennyire elégedett?

– A bajnokság elején beverekedtem magam a kezdőbe, ott jól is ment a játék. Utána jött egy kisebb sérülés, felépülve pedig egy picit hátrébb szorultam a sorban. De azon dolgozom és remélem, sikerül is, hogy visszaküzdjem magam a csapatba.

Így nyert az MTK Budapest legutóbb az Újpest ellen.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában