Férfi kézilabda

2 órája

Szebbek a Pick Szeged emlékei, mint a Kielcének

A magyar bajnokságban sikerült visszatérni a sikeres útra, ugyanez a feladat a Bajnokok Ligájában. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata szerdán 18.45-től (élő: Sport1) a lengyel Industria Kielcét fogadja a Pick Arénában a B csoport 7. fordulójából.

Becsei Dávid

Sebastian Frimmeltől sokkal jobb játékra lesz szükség a Kielce ellen, mint amilyet a Kolstad ellen mutatott.

Fotó: Karnok Csaba

Annak ellenére, hogy a hatpontosok találkozóját (Pick Szeged–Industria Kielce) valószínűleg kiemelt figyelem övezi a férfi kézilabda Bajnokok Ligája B csoportjában, a Hét mérkőzésének az európai szövetség (EHF) a skandináv derbit, a Kolstad–Aalborg mérkőzést választotta meg.

Pick Szeged, kézilabda, Kielce, Talant Dujshebaev
Bodó Richárd, a Pick Szeged balátlövője 24 gólt lőtt eddig idén a Bajnokok Ligájában.
Fotó: Török János

Tizenötödik alkalommal találkozik egymással tétmérkőzésen a Szeged és a Kielce. A mérleg nyelve a lengyel csapat felé billen egyértelműen, hiszen Talant Dujshebaev együttese tíz alkalommal győzött ebben a párharcban, míg a Tisza-partiak háromszor, a legutóbbi lengyelországi meccs pedig döntetlennel fejeződött be. Az elmúlt időszakban viszont ebből a párharcból az OTP Bank-Pick Szegednek van több szép emléke. Akárcsak idén, tavaly is egy BL-csoportban szerepelt a két gárda. Kielcében 27–27-es döntetlent játszottak egymással, míg a Pick Arénában 26–25-ös hazai siker született.

A Pick Szeged nyert már idén

A felkészülési időszakban egy szegedi sikert már elkönyvelhettünk a Kielce ellen idén. A németországi Kasselben rendezett torna döntőjében 12–12-es első félidő után a támadásokat remekül szervező, hét gólig jutó Lazar Kukics, valamint az egyaránt öt-öt találatot jegyző Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Marin Jelinic vezérletével 33–26-ra nyert a Pick Szeged a tartalékos lengyel együttessel szemben.

Ami a Kielce idei BL-szereplését illti, a Zagrebet otthon, a Magdeburgot és a Kolstadot idegenben győzte le, míg kikapott Nantes-ban, Lengyelországból pedig a Barca és az Aalborg is elvitte az összes pontot.

A Szeged és a Kielce is győztes meccsel hangolt a párharcra. Előbbi a Győrrel szemben nyert, míg utóbbi a lengyel férfi kézilabda második legeredményesebb klubját, a 15-szörös bajnok és 7-szeres kupagyőztes Slask Wroclaw vendégeként nyert 35–18-ra, többek mellett a sérülésből visszatérő Benoit Kounkoud-val a keretében. Talant Dujshebaev több klasszisát is nélkülözte sérülés miatt, így nem tudni, hogy többek mellett Jorge Maqueda, Alex Dujshebaev, Szymon Sicko, Dylan Nahi négyesből számíthat-e valakire a szegedi mérkőzésen.

A Pick Szeged–Kielce (26–25) mérkőzés összefoglalója:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában