Dekoráció

2 órája

Halloween Székkutason – Rémisztő, de nem ijesztő! – videóval, galériával

Fergeteges látványban lesz részük Székkutas Kakasszék felőli oldalán, a 47-es főúton közlekedőknek. Persze halloween rémségeitől nem ijed meg senki, még a legkisebb gyerekek sem, ám annál nagyobb mosolygást vált ki a dekoráció.

Kovács Erika

Ha közeleg halloween, egy Vásárhelyi úti székkutasi család minden évben feldíszíti a házát.

Halloween, Székkutas
Halloween Székkutason. Az idei kedvencünk az orgonaművész csontváz, no meg a társai. Fotó: Kovács Erika 

Hazahozták Kanadából a dekorációt

A ház tulajdonosai korábban Kanadában éltek, ahol nagy hagyományai vannak a halloween ünnepnek. Amikor hazaköltöztek, magunkkal hozták az ottani dekorációikat. Úgy voltak vele, hogy mindegy, kinek mi a véleménye, Kanadában is szerették feldíszíteni a házukat, itthon sem változtatnak a szokásukon. Már első alkalommal is hatalmas sikert aratott a nem mindennap látvány a település lakói és az átutazók körében is.

Halloween – vidámságot csempésznek a rövidülő nappalokba

Minden évben sokan sétálnak el, hogy megnézzék közelebbről is a dekorációt, vannak, akik szelfiznek, családi fotókat készítenek a rémséges díszlettel. Néhány éve lapunknak elmondták, ez nem a mindenszentek és a halottak napja kigúnyolása, hiszen ők is járnak a temetőbe az elhunyt hozzátartozóikhoz, csak próbálnak egy kis vidámságot csempészni az egyre rövidülő nappalokat hozó őszbe.

Idén is lesz Csokit vagy csalunk!

Egy települési gyermekprogram is kapcsolódik már a díszítéshez, ennek hatására kezdték a Csokit vagy csalunk! játékot. Idén október 31-én 16-tól 20 óráig lesz halloween Székkutason, a gyerekek bejárják a falut, kis térkép jelzi majd, hol várják őket csokival. Az utolsó állomás a halloweenes ház lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában