Osztrák és olasz állomások

3 órája

Külföldön alapoztak az MVM Szegedi VE evezősei

Még nincs vége a szezonnak, legalábbis az evezősöknél. Legutóbb külföldön jártak az MVM Szegedi VE versenyzői, és nyolc egység hozott érmet az ausztriai Klagenfurtból és az olaszországi Lignanóból.

Az MVM Szegedi VE evezősei hagyományos módon vették részt az őszi alapozás első komoly versenyén, az ausztriai Klagenfurtban rendezett 16 kilométeres szkiff (egypárevezős) regattán. Idén már két szegedi női versenyző is felkészülten tudott rajthoz állni a 93 fős mezőnyben, közülük Somogyi Dorka az ifjúságiak között ezüstérmet szerzett, míg Csókás Kira a serdülők között lett második.

MVM Szegedi VE
Az MVM Szegedi VE evezősei Dani Zsolt vezetőedző (balról) irányításával két külföldi versenyen indultak. Fotó: MVM Szegedi VE

MVM Szegedi VE: érmek

A férfi mezőnyben 197 induló volt, és a szegediek közül a serdülőknél Moór Ádám harmadik , Dabup Benjamin hetedik helyen érkezett célba. Az MVM Szegedi VE a legnagyobb létszámmal az ifik között szerepelt, ahol Pálka Bálint negyedik, Rácz Regő ötödik, Hajdu András hetedik, míg Ambrus Barnabás 14. lett.

Ezzel párhuzamosan az evezős sportág új olimpiai szakágában, a beach sprintben rendeztek versenyt az olaszországi Lignanóban, ahol olasz, horvát és magyar csapatok szerepeltek.

Csókás Kira az ifjúságiak között győzött egypárban, míg vegyes párosban Moór Ádámmal a harmadik helyen végeztek. Ebben a számban szerepelt még Dabup Benjamin Nagy-Huszár Lucával (Arrabona), a vegyes páros 8. lett. A nemrég beach vb-n résztvevő Pálka Bálint a korosztályában megnyerte a lignanói versenyt, míg Somogyi Dorka egypárban és Hajdú Andrással mix kétpárban is ezüstérmet szerzett. Az ifjúsági egypárban Moór Ádám ötödik, Dabup Benjamin hatodik, Rácz Regő nyolcadik, Ambrus Barnabás kilencedik, Hajdú András 13. lett.

Az MVM Szegedi VE sprint világbajnokságon elért eredményeiről itt tudósítottunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában