Rövidpályás gyorskorcsolya

3 órája

Nyolcadik lett a szegediekkel versenyző női váltó

A negyeddöntőkben búcsúzott a két szegedi versenyző 1000 méteren. Folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyázók világkupája Montrealban, Kónya Zsófia és Jászapáti Petra is 1000 méteren versenyzett.

A nyitónapot követően csak a női váltó, valamint egyéniben Kónya Zsófia örülhetett továbbjutásnak a rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világkupa-nyitányán. Szombaton a női váltó az elődöntőben volt érdekelt, a szegedi trióval (Somodi Maja, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, a negyedik tag Somogyi Barbara) felálló négyes szinte végig szorosan a dél-koreai és olasz staféta mögött, de a kínai előtt "utazott", az utolsó váltásnál pedig egy pillanatra a junior világbajnok Somodi a jó belökésnek köszönhetően az olaszok elé került. Azonban az európai riválisnak sikerült visszaelőznie, így a magyaroknak végül meg kellett elégedniük a futam harmadik helyével és a kisdöntővel, ahol aztán egy korai esés miatt utolsó lett a kvartett, azaz összesítésben nyolcadikként zárt. A győzelem nagy meglepetésre az olaszoké lett, miután a fináléban elsőként célba érkezett kanadaiakat a hollandok ellen elkövetett szabálytalanság miatt kizárták.

Kónya Zsófia, magyar női váltó
Három szegedi, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra és Somodi Maja volt a magyar női váltó tagja.
Fotó: Illyés Tibor

Kónya Zsófia és Jászapáti Petra egyéniben is érdekelt volt

Egyéniben csak női 1000 méteren volt érdekelt a második napon, Jászapáti Petra a reményfutamokból jutott tovább. A tavalyi szezont egy vírusos betegség miatt kihagyó szegedi olimpiai bronzérmes a 19., míg a szintén olimpiai harmadik Kónya Zsófia 17. helyen végzett, és búcsúzott a negyeddöntőben. Az aranyérmet a táv tavalyi világbajnoka, a holland Xandra Velzeboer szerezte meg.

Vasárnap a férfiak 1000, míg a nők 500 és 1500 méteres versenyének, továbbá a vegyes és férfi váltó végküzdelmeit rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában