Pályázattal a zöldebb jövőért

2 órája

E-töltőállomások létesítését támogatja az Energiaügyi Minisztérium

Csongrádi cég is jelentkezett az Energiaügyi Minisztérium felhívására, amelyben e-töltőállomások létesítésére biztosítanak támogatást. A pályázati lehetőséget november elején élesítik.

Delmagyar.hu

Az Energiaügyi Minisztérium (EM) november 6-án induló pályázatával ösztönzi a hazai elektromos töltőhálózat fehér foltjainak felszámolását. A támogatást igénylőknek legalább egy e-töltőállomás létesítését kell vállalniuk a ma még kevésbé ellátott járásokban – tájékoztatta pénteki közleményében az EM az MTI-t. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal adatai szerint 2023 végén országszerte több mint 2500 nyilvános töltőállomást használhattak az elektromos autókat üzemeltetők. A legtöbb berendezés, a teljes állomány közel fele Budapesten és Pest megyében működik. A 28 milliárd forintos keretösszegű program jóvoltából a következő években országszerte több mint száz helyszínen válhatnak hozzáférhetővé nyilvános e-töltők. Az első, előzetes igényfelmérő körben pályázók között csongrádi vállalkozás is volt. Vállalkozásonként minimum 100 millió és legfeljebb 4 milliárd forint forrás nyerhető el, alapesetben maximum 15 éves futamidejű, kedvezményes hitelként, amelyet legalább 10 százaléknyi önerővel kell kiegészíteni. Vissza nem térítendő támogatás például az energiatárolóval és/vagy megújuló áramtermelő egységgel felszerelt töltőállomások létesítésére adható.

e-töltőállomás, pályázat
A támogatást igénylőknek legalább egy e-töltőállomás létesítését kell vállalniuk. Illusztráció: Shuttertstock

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában