Kétnapos verseny lesz

2 órája

Csaba Béla emlékét őrzik

Szombat és vasárnap a cselgáncs Szegedre költözik. Az újszegedi sportcsarnok hatodik alkalommal ad otthont a kétnapos Csaba Béla judo emlékversenynek, amelyen minden korosztály tatamira lép.

Mádi József

A Csaba Béla judo emlékverseny hatodik alkalommal hozza össze az ország felnőtt és utánpótlás cselgáncsozóit. Ezúttal már másodszor fordul elő, hogy az újszegedi sportcsarnok küzdőterén felállított tatamikon kétnapos esemény keretein belül pörögnek majd az párharcok.

Csaba Béla judo
Gyakran lesz ilyen jelenet a Csaba Béla judo emlékversenyen. Fotó: Török János

Csaba Béla judo emléke

Az első napi Csaba Béla emlékprogramban a felnőtt III. osztályú egyéni és az ifjúsági B kategóriás magyar bajnokság szerepel, majd vasárnap az Első Beton-kupáért a diák A, B és C, valamint a serdülő korosztályok küzdenek a sportcsarnok küzdőterén szintén Csaba Béla emléke előtt tisztelegve.

– Két napra Szeged lesz a cselgáncs fővárosa, hiszen ezeken az eseményeken az országból összesen nyolcvan klub küldheti el a sportolóit, míg a nemzetközi mezőny vasárnap román, szerb, horvát és ukrán nemzetiségű egyesületekből, összesen több mint 30 klubból egészül ki még dzsúdósokkal. Nem szakítunk a hagyományainkkal, hiszen mindkét nap díjazunk egy-egy olyan szakembert, aki a cselgáncs sportért sokat tett Szegeden és a vármegyében. Csongrád-Csanádot minden létező klub képviseli, így a Szatymazi SE és Szeged mellett Mórahalom, Domaszék, Szentes, Szőreg, Hódmezővásárhely is elküldi a versenyzőit – nyilatkozta a szervező Szatymazi SE elnöke, Szabó Csaba, akinek az Első Beton Kft., a szatymazi polgármester Barna Károly és a szegedi önkormányzat is sokat segített. 

A tavalyi eseményről itt számoltunk be.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában