Segítség a bajban

2 órája

Árvíz: 150 millió forintot ajánlott fel a károk enyhítésére a Szerencsejáték Zrt.

A nemzeti lottótársaság egyik termékének egyheti bevételét és a Szuperkoncert helyszíni értékesítésből származó összeget, 150 millió forintot ajánlott fel az árvízkárok enyhítésére – tájékoztatta a Szerencsejáték Zrt. pénteken az MTI-t.

MW

A kataszrófavédelem munkatársai homokzsákokat ellenőriznek a megáradt Duna gátján Baján 2024. szeptember 22-én

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Többéves hagyománya van annak, hogy a Szuperkoncert helyszínén eladott szerencsejáték-termékek bevételét a Szerencsejáték Zrt. egy jó ügy érdekében felajánlja. Az utóbbi években – az Ökumenikus Segélyszervezettel partnerségben – a hátrányos helyzetű családok támogatására fordították az összeget.

Idén a nemzeti lottótársaság úgy döntött, nemcsak a koncert helyszíni értékesítéséből származó bevétellel, hanem ezenfelül egy jelentősebb összeggel kíván hozzájárulni az árvíz okozta károk helyreállításához, ezért felajánlotta az idén tavasszal bevezetett új számsorsjáték, a Napi Mázli egyheti bevételét is, így 150 millió forintot ad az árvízi védekezésben érintett településeknek

– olvasható a Szerencsejáték Zrt. közleményében.

A zrt. elnök-vezérigazgatója úgy fogalmazott: a nemzeti lottótársaság mindig is elkötelezett volt abban, hogy támogatást nyújtson a rászorulóknak. Jelenleg a legnagyobb szükség az árvíz sújtotta településeken van. Mager Andrea hozzátette: „A Szuperkoncerten is az összefogásra és a támogatásra hívtuk fel a figyelmet. És őszintén örülök annak, hogy sztárfellépőnk, Ricky Martin is kiállt ezen jó ügy mellett, és köszönöm annak a 70 ezer embernek, akik közül sokan vásároltak a helyszínen, ezzel is növelve a felajánlott összeget.”

Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója köszönetet mondott a rendkívüli felajánlásért, melynek segítségével hathatós segítséget tudnak nyújtani számos érintett település árvízkárosultjának. Mint mondta,

az Ökumenikus Segélyszervezet árvízi segítségnyújtásban szerzett évtizedes szakmai tapasztalata garantálja az adomány legmegfelelőbb módú felhasználását. A segélyszervezet munkatársai az árhullám kezdetétől fogva a mai napig is a terepen végeznek helyszíni felméréseket, melyek alapján, a védekezéstől kezdve az árvíz okozta károk helyreállításáig az adott igények szerint tudják segíteni a bajbajutottakat.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában