Szigorúbb szabályok

2 órája

Állatrendőrséget szeretne az Orpheus

Kötelező állattartási jogosítványt, állatrendőrség működtetését, az állatkínzásért pedig szigorúbb büntetést szeretne az Orpheus Állatvédő Egyesület. Az állatok világnapján erre hívták fel a figyelmet.

Tábori Szilvia

Az október 4-én ünnepelt állatok világnapja alkalomból állatvédők hívták fel a figyelmet a házi kedvencek- és a haszon-, illetve a vadon élő állatok helyzetére, továbbá védelmük fontosságára. Seres Zoltán, a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint a házi kedvencek tartásához megfelelő hely, anyagi fedezet és szabadidő szükséges, ahol ez a három létfontosságú dolog nem adott, ott tartásuk minősége nem megfelelő.

állatrendőrség,állatok világnapja, szeged
Az állatok világnapján az Orpheus Állatvédő Egyesület az állatok védelmének fontosságát is hangsúlyozta. Illusztráció: Czinege Melinda

Az Orpheus Állatvédő Egyesület ingyenes kiadványokkal segíti az iskolákat és óvodákat; évente 800 állat megmentésében vesz részt, ivartalanítási kampányokkal segíti a kóbor állatok számának csökkentését, előadásokat és ismertető órákat szervez oktatási intézményekben.

Seres Zoltán szerint állatvédő szervezetek régóta igénylik a rendőrség által működtetendő állatrendőrség létrehozását, illetve az állattartáshoz kötelező állattartási jogosítvány bevezetését. Ahogy azt is, hogy a sintértelepeket állatvédő szervezetek kezébe adják, az állatvédelmi feladatokhoz pedig állami normatív támogatást legyen elérhető. Az állatkínzás elkövetőit pedig egyértelműen szigorúbban büntetnék. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában