Férfi kosárlabda

1 órája

SZTE-Szedeák: az ilyen hibák nem férnek bele

Elveszítették az első hazai mérkőzésüket. Így értékeltek a résztvevők az SZTE-Szedeák–Szolnok mérkőzést követően.

A tavalyi ezüstérmes ellen nyitotta a szezont hazai pályán a Szedeák.

Fotó: Karnok Csaba

Tizenkét ponttal veszítette el a szezon első hazai mérkőzését az SZTE-Szedeák. A szegediek a harmadik negyed elején még hét ponttal is vezettek, ám az utolsó tíz percet már 17 pontos hátrányból kezdhették meg. Innen ugyan még visszajöttek a meccsbe, de a fordítás nem sikerült az utolsó negyedben, és a tavalyi ezüstérmes Szolnok hagyhatta el győztesen a pályát.

SZTE-Szedeák
Az SZTE-Szedeák centere, Alan Herndon 15 pontig és hét lepattanóig jutott.
Fotó: Karnok Csaba

SZTE-Szedeák: ezen a szinten ezek a hibák nem férnek bele

Gratulálok a Szolnoknak! Ez a minimális elvárás, hogy nem csak hazai pályán, hanem mindenhol negyven percen keresztül küzdenünk kell. Azt gondolom, ez megvolt, bár a harmadik negyedben buta hibákat vétettünk, de vissza tudtunk jönni a meccsbe. Ezen a szinten ezek a hibák elfogadhatatlanok, a harmadik negyedet nagyon elrontottuk. Még van tartalék ebben a csapatban, pozitívnak kell maradnunk, csak a második meccs ment el. Köszönjük a szurkolóink biztatását – mondta a mérkőzést követően Simándi Árpád, az SZTE-Szedeák vezetőedzője.

Hat nap alatt a harmadik meccsét játszotta a Szolnok, amelyre legközelebb már nemzetközi találkozó vár, hiszen a portugál Porto otthonában kezdi meg a FIBA EuropeCup-ot.

Picit fáradtak voltunk, hiszen hat nap alatt a harmadik meccsünket játszottuk. Volt néhány sérülésünk is, Rudner is sérüléssel bajlódott, de tudott segíteni a csapatnak, Borisz is nagyszerűen teljesített. Marcus Lewis nem csak azért játszott jól, mert sok pontot dobott, hanem mert jól védekezett Jay Heath ellen, de említhetném a többieket is, Szuboticsot vagy Fardawst is. Néhány dobásunk kimaradt, így nagyobb is lehetett volna a különbség, de ez nem számít, mert a lényeg a győzelem. Készülünk a folytatásra, nehéz idegenbeli meccs vár ránk Portóban – nyilatkozta Oliver Vidin, a Szolnoki Olajbányász vezetőedzője.

Alan Herndon ezúttal is a szegediek egyik legjobb teljesítményét nyújtotta, a center 15 pontja mellett 7 lepattanót szedett, két szerzett labdája mellett pedig egy blokkot is kiosztott.

Úgy érzem, keményen küzdöttünk a mai napon, a kulcspillanatokban azonban buta hibákat követtünk el. Ezekben a fontos pillanatokban nagyobb felelősséget kell vállalnunk, kicsit okosabban, rutinosabban kell játszanunk a folytatásban – összegzett a Szedeák amerikai magasembere.

Ami a folytatást illeti, jövő szerdán, október 9-én fontos meccs vár majd a Szedeákra, hiszen a Kecskemét vendégeként lépnek pályára a bajnokság harmadik fordulójában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában