Hamis receptek: Elhunyt orvos nevével szerzett be nyugtatót

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki hamis vénnyel több patikából szerzett be nyugtatókat. A hamis recepteket egy orvosi irodából lopták el.

Delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki 2020 tavaszán több gyógyszertárból hamis receptekkel szerzett be nagy mennyiségben nyugtatókat. A vádirat szerint a férfi három nap alatt összesen 17 patikában váltott ki gyógyszereket olyan receptekkel, amelyeket egy orvosi irodából loptak el, és egy elhunyt orvos nyilvántartási számával hamisítottak meg. A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből kiderül az is, hogy a vényeket két olyan személy nevére állították ki, akiknek valójában soha nem írtak fel gyógyszert.

hamis receptek, gyógyszer, Szegedi Járásbíróság
Hamis receptekkel trükközött a vádlott. 

Több tucat nyugtatót szerzett be hamis receptekkel

A hamis receptekkel a férfi összesen 68 doboz szorongásoldót szerzett be, kihasználva a 90%-os TB-támogatást. A csalási módszerrel a férfi jelentős mennyiségű nyugtatóhoz jutott töredékáron, és ezzel visszaélt a társadalombiztosítási rendszerrel, valamint a betegek személyes adataival is.

Az ügyészség a férfit 17 rendbeli hamis magánokirat felhasználásával és 2 rendbeli személyes adattal való visszaélés vétségével vádolja. Az ügyben a Szegedi Járásbíróság hoz majd döntést, amely a terhelt bűnösségéről határoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában