Helyi sport

2024.09.08. 07:00

SZTE-Szedeák: jól mentek a triplák Kecskeméten

Újabb idegenbeli mérkőzéssel készült a közelgő bajnoki rajtra a szegedi férfi kosárlabdacsapat. Az SZTE-Szedeákban mind a négy légiós pályára lépett Kecskeméten.

Jay Heath 17 ponttal mutatkozott be a szegedieknél.

Fotó: SZTE-Szedeák

Immáron teljes kerettel zajlik az SZTE-Szedeák felkészülése, a csapathoz Jay Heath is csatlakozott. Az amerikai játékos szerdán még nem lépett pályára a debreceni találkozón, szombaton viszont már mind a négy külföldi játékos pályára lépett a szegedieknél.

SZTE-Szedeák Kobe Langley
Kobe Langley, az SZTE-Szedeák új irányítója négy triplát dobott be.
Fotó: Gémes Sándor

Szerdán itthon játszik az SZTE-Szedeák

Ahhoz a Kecskeméthez utaztak Balogh Szilárdék, amely pénteken a PVSK ellen is játszott egy felkészülési mérkőzést. Kezdetben ugyan a KTE vezetett, majd 23–23-nál utolérte ellenfelét a Szedeák. Innentől már a Tisza-partiak irányították a játékot, a Szedeák pedig kiváló triplamutatóval zárt, hiszen közel 50%-al értékesítette a távoli dobásokat, és összesen 15 kinti dobást sikerült értékesíteni. Végül magabiztos, 16 pontos sikert aratott a Szedeák, amely szerdán 17 órától az előszezon utolsó hazai meccsét vívja, amikor is a Debrecen érkezik majd az újszegedi sportcsarnokba.

Simándi Árpád:Egy negyed kellett, mire felvettük a mérkőzés ritmusát. Onnantól kezdve voltak biztató jelek, de természetesen nem az eredmény az elsődleges ilyenkor, hanem a mutatott játék. Egységes volt a csapat, de rengeteget kell még dolgoznunk.

Duna Aszfalt-DTKH Kecskemét–SZTE-Szedeák 63–79 (16–12, 17–24, 13–23, 17–20)
Férfi kosárlabda, felkészülési mérkőzés. Kecskemét, Messzi István sportcsarnok, vezette: Cziffra, Győrffy, Nepp.
Kecskemét: Wittmann 8/3, Rakicevic 9/3, Ivkovic 9, Lee 7/3, Karahodzsics 10, Tóth Barna 5/3, Körmendi 8/6, Schöll 7. Vezetőedző: Ivkovics Sztojan.
SZTE-Szedeák: Langley 17/12, Cseh 6/3, Heath 17/9, Davis 7/3, Herndon 4. Csere: Balogh 7/3, Cohill 5/3, Zsíros 9/9, Mayer 2, Anda 2, Polányi 3/3, Körtvélyessy. Vezetőedző: Simándi Árpád.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában