Helyi sport

2024.09.11. 19:51

SZTE-Szedeák: 15 pontos hátrányból fordítottak az utolsó negyedben - FOTÓK

Három légióssal játszva vágtak vissza a Debrecennek az egy héttel ez előtt vereségért. Az SZTE-Szedeák győzelemmel hangolt a felkészülés finisére.

Vajgely Pál

Kobe Langley triplájával fordult meg a meccs a végén.

Fotó: Karnok Csaba

DeAndre Davis nélkül fogadta a DEAC-ot az előszezon utolsó hazai mérkőzésén az SZTE-Szedeák, az amerikai légiós sérülése miatt nem játszott az edzőmeccsen. Nehezen melegedett játékba a Tisza-parti csapat, amely az első félidő közepén hétpontos hátrányba került (6–13), így Simándi Árpád időt kért. A folytatásban sem jöttek a dobások, miközben a Debrecen pontosabban játszott támadásban. Garamvölgyi középtávolija után először volt kétszámjegyű a különbség (10–21), majd Drenovac kosara után már tizenhárompontos hátrányban voltak a szegediek. Balogh Szilárd kosaraival sikerült zárkózni, ám a félidő hajrájára a DEAC ismét meg tudott lépni, két és fél perccel a nagyszünet előtt 15 pontos hátránynál, 26–41-nél kért időt a Szedeák. Hat szegedi pont zárta a félidőt, így sikerült tízen belülre zárkóznia a Szedeáknak, 32–41. 

SZTE-Szedeák felkészülési meccs
Balogh Szilárdék győzelemnek örülhettek, az SZTE-Szedeák visszavágott a DEAC-nak.
Fotó: Karnok Csaba

A harmadik negyed közepén volt ismét kilenc pont a különbség, Zsíros dudaszós sarokhármasával lett 42–51, addig a vendégek vissza tudták tornázni tíz pont fölé az előnyüket. Ebből a mederből a játékrész utolsó előtti percéig nem mozdult ki a meccs, ekkor Polányi triplájával hétre jött fel a Szedeák, de a Drenovac vezette vendégek gyorsan válaszoltak, 51–60. A debreceniek szerb légiósának triplájával azonban visszaállt a 15 pontos különbség, 51–66-ról jöhetett az utolsó tíz perc. 

 

Az utolsó negyedben fordított az SZTE-Szedeák

Öt és fél perc alatt azonban egy 17–4-es periódussal eltüntette hátrányát a szegedi csapat, Langley kettő plusz egyes akciója után, 68–70-nél kért időt a DEAC.  Az amerikai irányító betörése után kiegyenlített, de erre jött Drenovac sarokhármasa válaszképp. 71–74-nél Herndont szolgálta ki Langley, majd maga dobott egy triplát, amivel először vezetett a Szedeák a meccsen. Fél perc maradt hátra, de Garamvölgyi két közelije nem volt pontos, így az utolsó negyedben 15 pontos hátrányból fordított, és visszavágott a DEAC-nak a Szedeák.

A szegediek felkészülése az Orosz László emléktornán folytatódik, a négycsapatos torna pénteki elődöntőjében a házigazda Kaposvár lesz a csapat ellenfele. 

SZTE-Szedeák–DEAC 76–74 (10–23, 22–18, 19–25, 25–8)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés. Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. 
SZTE-Szedeák: Langley 14/3, Cseh 5, Heath 13/3, Zsíros 8/6, Herndon 10. Csere: Balogh 11, Cohill 5, Mayer 5/3, Polányi 3/3, Anda 2. Vezetőedző: Simándi Árpád.
DEAC: Anderson 9/3, Pongó 7/3, Drenovac 28/9, Osztojics 2, Williamson 7. Csere: Garamvölgyi 10,Várszegi 3/3, Kovács Á. 8, Hőgye, Neuwirth. Vezetőedző: Andjelko Mandics

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában