Ma 18.45-től: Pick Szeged–Magdeburg a BL-ben

2024.09.12. 06:15

Bodó Richárd: a Magdeburg ellen vizsgázunk az eddig tanultakból

Jó hangulatban, de koncentráltan dolgoztak a Magdeburg elleni mérkőzést megelőző utolsó edzésen. Az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 18.45-től (élő: Sport1) a Bajnokok Ligájában fogadja a német bajnokot, amelyet Bodó Richárd jól cselező csapatként jellemzett. A magyar válogatott balátlövő kíváncsian várja, hogyan vizsgázik a csapat az eddig tanultakból.

Becsei Dávid

Bodó Richárd szerint két-három hónapra van még szükségük a taktika teljes elsajátítására.

Fotó: Török János

– Hogy vagy? – Minden rendben van, a meccs előtti utolsó edzésen is megizzadtunk rendesen. Nehezek és jók a tréningek, jó a hangulat, várjuk már a bemutatkozást a Bajnokok Ligájában – felelte a Délmagyarországnak adott interjújában Bodó Richárd, a Pick Szeged magyar válogatott kézilabdázója.

Bodó Richárd (a labdával) három bajnoki mérkőzésen kilenc gólt dobott idén.
Bodó Richárd (a labdával) három bajnoki mérkőzésen kilenc gólt dobott idén.
Fotó: Karnok Csaba

– Édes lesz a pihenés?

– Az elmúlt héten végig napi kétszer edzettünk, most viszont már csak egyet. Kedden este, szerdán délelőtt, így talán egy picit több időnk jut pihenésre és regenerációra a meccs előtt.

– A Tatabánya elleni mérkőzés közönségszórakoztató volt. A csapat ezt miként élte meg?

– Az első félidő kemény küzdelmet hozott. Új edzővel és játékosokkal a Szeged és a Tatabánya is sokat fejlődött. Otthon és a magyar kupában még ennél is jobban megnehezíthetik a dolgunkat, de ha betartjuk a játékunkat, akkor nem lehet probléma. 

Bodó Richárd jól cselező csapatként jellemzi a Magdeburgot

– Három bajnokival és két edzőmeccsel készült a Pick Szeged a Bajnokok Ligája első fordulójára. Sikerült elvégezni a betervezett feladatokat?

– Biztosan! Úgy építette fel a stáb ezt az időszakot, hogy fokozatosan találkozzunk egyre nehezebb ellenfelekkel. Jól vizsgáztunk Németországban, a sérültek ellenére egy erős Kielcét és Melsungent győztünk le, de azok a meccsek már elmúltak. Következik a Magdeburg, amely német bajnok, az elmúlt két szezonban eljutott a BL négyes döntőbe, szóval nehéz meccsre számítok. Jól cseleznek kifelé és befelé egyaránt, de amit eddig Michael Apelgren eltervezett, próbáljuk minél inkább betartani. 

– Miben más a svéd edzőpárossal a felkészülés?

– A taktikai rész teljesen megváltozott. Rengeteget futunk, ez érezhető különbség az elmúlt évekhez képest. Még egy erőnléti edzést követően is megyünk futópadra. Az olimpiáról hazaérkezve a Ligetben is futottunk, az nem volt egyszerű. Most már azon vagyunk, hogy kiszolgáljuk a Pick Aréna közönségét és legyőzzük az elképesztően erős Magdeburgot. 

– Apelgren modern, gyors kézilabdát ígért, amihez talán éppen a Magdeburg a legjobb partner. Most már elképzelhetetlen, hogy a Szeged lassítsa a játékot?

– Biztos lesznek majd olyan periódusok, amikor lassítani kell a játékot, mert még nem vagyunk abban az állapotban, amit az edzőnk elképzelt rólunk. Akik régóta itt vannak, azok nyolc-kilenc éven át játszottak egy stílusban, miközben ő teljesen más taktikát képzel el. Két-három hónapra biztosan szükség van még, hogy minden automatikusan menjen. Élvezzük a közös munkát, a Magdeburg ellen megnézhetjük, hogy az eddig tanultak mennyire működnek. Kíváncsi vagyok erre én is. Felkészültünk, jó a hangulat és a társaság, a hazai közönség mindig remek, kiváló mérkőzésre számítok. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában