Helyi sport

2024.08.21. 14:10

Vármegyei kupa: megtartották a második forduló sorsolását

A legjobb 16 közé jutás lesz a tét szeptember 4-én a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupában. Az MLSZ vármegyei igazgatóságán kisorsolták a sorozat második fordulós párosításait.

Illusztráció: Gémes Sándor

A legjobb tizenhat csapat közé jutás lesz a tét szeptember elején a vármegyei kupában állva maradt csapatoknak. Az első forduló eredménysora ugyan még nem teljes, két mérkőzést ugyanis még később rendeznek meg, az MLSZ Csongrád-Csanád vármegyei igazgatósága elkészítette a következő forduló párosításait.

A második fordulóban már pályára lépnek az első körben pihenő, kiemelt vármegyei I. és II. osztályú csapatok. Két párosításban rögtön vármegyei I. osztályú csapatok találkoznak egymással, ezáltal tehát az is biztossá vált, hogy két vármegyei I. osztályban szereplő gárda nem lesz majd ott a legjobb 16 között. A Szentes–Balástya és a Makó–Mórahalom mérkőzések mellett a Kiskundorozsma a vármegyei II. osztályú St. Mihályhoz látogat majd, és szintén ebből a bajnokságból kapott ellenfelet az Algyő is. Az első kör eddigi legeredményesebb csapata, a 12 gólt szerző Kiszombor a Deszket látja vendégül, míg az előző kiírás ezüstérmese, a Sándorfalva Röszkén kezdi meg az új idényt.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el, amennyiben döntetlent hozna a 90 perc, úgy az alacsonyabb osztályú csapat a továbbjutó. Azonos osztálybeli csapatok esetén a döntetlen után azonnal büntetőrúgások következnek. 

Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa, 2. forduló (szeptember 4.).

Pázsit SE–DB Futball Bordány
Földeák–Tömörkény
Csongrád-Draxi Gép Kft.–M-Perfect Home-Algyő
Kiszombor–Deszk
Ruzsa-Eperjes győztese – Mindszent
Szentesi Kinizsi–Balástya
Makó–Kéménygyártó-Mórahalom VSE
UTC–Tiszasziget
Ópusztaszer–Csanytelek
Röszke–Sándorfalva
Zsombó–SZEOL SC-FK Szeged
Öttömös–Mártély
Apátfalva–Üllés-Baks győztese
St. Mihály–Kiskundorozsma
Pusztamérges–Ásotthalom
Domaszék–Tápé

A Ruzsa–Eperjes meccset szeptember 1-jén, az Üllés–Baks találkozót szeptember 4-én rendezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában