Helyi sport

2024.08.18. 20:08

Újabb idegenbeli győzelmet aratott az SZVSE

Szezonbeli harmadik győzelmét aratta az SZVSE a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában. A Vasutasok ezúttal a Dabas otthonából térhettek haza három ponttal.

Vajgely Pál

Újabb skalpot szerzett az SZVSE.

Fotó: Török János

Az eddig pont nélkül álló Dabashoz utazott az első három fordulót veretlenül lehozó SZVSE-G-Falc Kft. A Tisza-partiak az első negyed óra végén megszerezték a vezetést, miután Kormányos jobb oldali beadására remekül érkezett Kalapács, aki mindenkit megelőzve a kapuba továbbított, 0–1. A folytatásban nem sok minden utalt arra, hogy egyenlítene a Dabas, ám mégis így történt. A szünet előtt egy bal oldali szabadrúgás került át a hosszúra, ahol Horváth Gergő bestukkolta a labdát, ezzel egalizált.

A második félidő főképp mezőnyjátékkal telt, majd az utolsó húsz percre pörögtek fel az események. A csereként beszállt Kéri Tamás szinte első megmozdulásaként kiharcolt egy büntetőt, miután egy lecsorgó labdát megtartott a tizenhatoson belül, és buktatták őt. A labda mögé a sértett állt, és magabiztosan lőtt a jobb alsó sarokba, ezzel újra vezetett az SZVSE, 1–2.

A végjátékban mindkét csapatnak megvolt a maga esélye az újabb gólra. Az SZVSE-nek gondja akadt a labdakihozatallal, de hiába szorult be a kapuja elé, komoly ziccert nem tudott kidolgozni a házigazda. A legvégén egy szöglet után Dudás megcsúsztatott fejesénél Balogh Csabának kellett nagyot védenie, majd szinte a kontrából Albert vezethette a hazai kapusra a labdát, de nem tudta kihasználni a ziccert.

A végét már taktikusan lehozta a szegedi csapat, amely megnyerte a meccset, így négy fordulót követően továbbra is veretlen, és egyike a csoport négy csapatának, amely 10 ponttal áll a bajnokságban. Az SZVSE-re igazi rangadó vár majd a bajnoki folytatáson, augusztus 28-án (szerdán) a csoport toronymagas esélyesének tartott, jelenleg 9 pontos Tiszakécske érkezik Szegedre.

Kelemen Balázs:Maximális gratuláció a csapatom felé, nagyon megdolgoztak a srácok a sikerért! Jogosan szólt a ki nem ugrál, nem szegedi az öltözőben. Dolgozunk tovább! 

Meton-FC Dabas SE–SZVSE-G-Falc Kft. 1–2 (1-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 4. forduló. Dabas, 200 néző. Vezette: Holczbauer Flórián (Keszthelyi, Hegedüs-Baráth).
Dabas: Balogh J. (Berta, a szünetben) – Tamás, Jancsó, Kovács K. (Domokos, 20.), Marques-Airosa, Tarjáni, Földeák (Molnár B., 71.), Horváth G. (Kiss Á., 71.), Dudás, Kuchta (Forrai, 61.), Domokos. Edző: Tóth László.
SZVSE: Balogh Cs. – Kormányos, Csamangó, Rádai (Dobronoky, 56.), Beretka (Albert, 73.), Orovecz (Kéri, 56.), Benyó, Farkas M., Papp Á., Kalapács (Ottlik, 56.), Lévai (Kelemen V., 88.). Edző: Kelemen Balázs.
Gólszerzők: Horváth G. (44.), ill. Kalapács (13.), Kéri (73., 11-esből).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában