Örök igazság

9 órája

Rántott hús és világbéke

Ezzel nem lehet, de nem is kell vitatkozni.

Imre Péter Géza

Azzal már többször fárasztottam az olvasókat, hogy sétával fárasztom magam. Legutóbb egyik kedvenc vármegyei városomban, Csongrádon múlattam az időt, megéheztem és elmentem abba a központban lévő – pár percre van a buszpályaudvar, a Nagyboldogasszony-templom és a városháza – ételbárba, ahol már többször ebédeltem kirándulásaimkor. Általában belapátoltam az ételt és mentem tovább, ezúttal azonban még valamit meg akartam nézni a nálam okosabb telefonon, és az már a kerthelyiségben jutott eszembe. Lepakoltam az egyik asztalra, kerestem az infót, és amikor felpillantottam, láttam meg a második felében szépségversenyeket idéző mondatot (sokan lefényképezik, mondta az alkalmazott): Rántott hús és világbéke.

A csongrádi ételbár kerthelyiség felőli falán olvasható az örök igazság: rántott hús és világbéke. Fotó: Imre Péter

Ezzel nem lehet, de nem is kell vitatkozni. Úgy is „fordíthatjuk”, hogy étel és béke. A világ szerencsésebb részein a betevővel nincs probléma – igaz, a megállapítás sok helyre nem vonatkozik, elég ha csak Afrika, Ázsia és Dél-Amerika egyes országaira gondolunk – a béke azonban, főleg világviszonylatban, hiánycikk. Azt pedig megjósolni sem lehet, hogy a kettő mikor teljesül egyszerre mindenütt a Földön. Mikor írhatjuk fel minden falra, mert megvalósult: rántott hús és világbéke.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában