A döntőben a szegediek tekése, Milan Jovetics sem tudta megállítani

2024.08.25. 18:32

Bárány Csongor a győztes

Véget ért az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 22. BB Mentor-kupa WNBA-NBC nemzetközi A kategóriás férfi és női egyéni, egyben szenior és utánpótlás tekeverseny. A férfiak egyéni számát a vajdasági Bárány Csongor, a szlovák Trstena Starek játékosa nyerte.

Mádi József

A volt szegedi Bárány Csongor (jobbról) először nyert Szegeden.

Fotó: Gémes Sándor

Ahogy várni lehetett, igen izgalmasan és érdekes alakult a 22. BB Mentor-kupa férfi egyéni tekeverseny vége. A legjobb 16 immár a sprint szakág szabályai szerint játszotta le a mindent eldöntő szakaszt, amelynek végén a szegediek egykori játékosa, a szlovák trstena Starek légiósa, a vajdasági Bárány Csongor örülhetett. A világbajnok tekés a fináléig vezető útja során nem veszített szettet  Kokavecz Ferenc (Tiszakécske), Telek Tamás (Salgóbátony) és Marcel Ivancik (Trstena) ellen, majd a döntőben a szegediek szerb légiósa, Milan Jovetics volt az ellenfele. Az első szettet Jovetics, a másodikat Bárány nyerte, a szétlövésben pedig utóbbi volt a jobb 18:12-es különbséggel. 

A legjobb tizenhat közé egyébként hat szegedi jutott, közülük tehát Jovetics bírta a legtovább. A rendező Szegedi TE és a szlovák Trstena edzőmérkőzést is játszott egymással, a nyolc játékost felvonultató meccsen a hazaiak győztek 7:3-ra.    

A további kategóriák győztesei, 22. BB Mentor-kupa, férfiak, amatőrök: 1. Sály Dávid (Uraiújfalu) 577 fa; utánpótlás: 1. Cserpnyák Martin (Szentgotthárd) 602 fa. Nők, igazoltak: 1. Tóth Andrea (FTC) 602 fa. Legjobb női amatőr versenyző: Horváth Hajnalka (MVM Elektromos) 568 fával. Legjobb női utánpótlás versenyző: Fábián Adelin (FTC) 521 fával. A legfiatalabb játékos: Szél Szabolcs, a legidősebb játékos: Karel Janovsky.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában