Helyi közélet

2024.09.13. 09:45

Emlékfát kap Makón Monspart Sarolta

Szabó Imre

Emlékfát ültet hamarosan egy makói sportegyesület Monspart Sarolta világbajnok tájfutó tiszteletére a helyi Petőfi parkban, az ottani futópálya mellett.

emlékfát
Nagyjából itt lesz az emlékhely a makói Petőfi parkban. Fotó: Szabó Imre

Azért jutott az eszünkbe, mert a közelmúltban szerveztük a részvételünket Monspart Sarolta fővárosi emléknapjára, ahol minden évben ott vagyunk. Úgy gondoltuk, jó lenne, ha lenne Makón is emlékhelye

 – mondta el a Délmagyarországnak a 60 év felett is fitten egyesület elnöke, Fülöp Kálmánné. A csoport tagjai heti rendszerességgel nordic walkingoznak a Petőfi parkban, ezért gondolták úgy, hogy ez lenne az ideális helyszín. Az elmúlt hetekben egyébként a kánikulára tekintettel nem tartottak edzéseket, de hamarosan újrakezdik.

Fülöpné az elképzelést a képviselő-testületnek is benyújtotta, és azt a képviselők már a legutóbbi ülésen jóvá is hagyták. A nemrégiben történt egyeztetés alapján úgy tűnik, nemcsak faültetés lesz: az emlékhelyhez padok kerülnek, Monspart Saroltára pedig emléktábla hívja majd fel a figyelmet. Az ültetés valamikor ősszel várható.

A 2021-ben elhunyt Monspart Saroltának egyébként sok tisztelője van a Maros-parti városban. A Nemzet Sportolójának aktív pályafutását egy kullancs okozta agyhártyagyulladás szakította félbe, ezt követően az egészséges életmód szószólójaként járta az országot. Ilyen minőségében 2008-ban járt Makón: helyi nyugdíjasokkal tett sétát a Maros-parton, és igyekezett mindenki figyelmét felhívni a mozgás, a sport fontosságára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában