Szombat 15 órakor két Csongrád-Csanád vármegyei klub érdekelt a magyar kupában

2024.09.13. 10:19

Hódmezővásárhelyre jön az MTK

A labdarúgó magyar kupa országos 3. fordulójában nagy múltú csapat érkezik Hódmezővásárhelyre az NB I.-es MTK révén, míg a Szeged-Csanád GA az NB III.-as Füzesabony vendége lesz. A mérkőzések szombat 15 órakor kezdődnek.

Mádi József

Varga György Balázsra (jobbról) és a szegedi csapatra Füzesabonyban vár kupamérkőzés.

Fotó: Gémes Sándor

Még nem nyert a labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC, pedig már hét bajnokit lejátszott. És most sem vár könnyű feladat a csapatra, amely a gyenge szereplés hatására változtatott a kispadon, és Antal Krisztián helyett Szűcs Róbert irányította már Csepelen is a klubot.

A magyar kupában következik egy olyan feladat, amely egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek: a nagy múltú, 23-szoros bajnok az NB I.-es MTK-t fogadja. 

– Egyértelmű, hogy az NB I.-es klub a párharc esélyese, de ha a játékosok mindent megtesznek a szoros eredményért, akkor ezt már pozitívnak értékelem majd. A jövő szempontjából is fontos találkozó vár ránk, amelyen szeretnénk meglepetést szerezni, bárhogyan szerepeltünk eddig a bajnokságban. Több olyan fiatal játékos van a keretünkben, akik az MTK-ból érkeztek hozzánk, így ez a meccset a labdarúgók fejlődésére is szeretnénk felhasználni – mondta el várakozásait Szűcs Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC sportigazgatója, jelenleg megbízott edzője. A szakember nem számíthat Török Kevin és Guth Ádám játékára, előbbi comb-, utóbbi térdproblémákkal küzd.   

A Szeged-Csanád GA az NB III. Észak-keleti csoportjában 16., utolsó helyen álló Füzesabony ellen lép pályára idegenben, ugyancsak szombat 15 órától. A találkozó esélyese a Tisza-parti alakulat, amelyben minden bizonnyal lehetőséget kaphatnak az új szerzemények, a két korábbi utánpótlás-válogatott játékos, Lacza Alex és Biben Barnabás is.

Nagyon szeretem a kupamérkőzéseket. Annak idején az MTK Budapesttel másodosztályú csapatként egészen az elődöntőig meneteltünk, ahol csupán tizenegyesekkel maradtunk alul a későbbi győztes Budapest Honvéddal szemben. A kupasorozat varázsa, hogy eljuthatsz egy magasabb szintre, ahol már élvonalbeli klubokkal is megmérkőzhetsz. Természetesen lépésről lépésre haladunk. Most a harmadosztályú Füzesabony vár ránk. Néhány változtatás várható a csapat összetételében, de nem sok, hiszen egy komoly találkozóra készülünk. Egyértelműen a továbbjutás a célunk, amelyet szeretnénk már a rendes játékidőben elérni – fogalmazott Michael Boris, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője.

A mérkőzések rendes játékideje végén gól nélküli eredménynél hosszabbítás következik, ha ekkor sincs döntés, akkor jönnek a 11-es rúgások. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában