Helyi sport

2024.07.30. 12:10

A veterán vb-n szerzett bronzérem után a paralimpia van fókuszban Vitsek Ivánnál

Egészen az elődöntőig magabiztosan menetelt, ám ott a későbbi győztes svéd állította meg a Floratom Szeged játékosát a veterán asztalitenisz világbajnokságon. Vitsek Iván számára most a paralimpia van fókuszban, ahol tanítványa, Szvitacs Alexa versenyez majd.

Vajgely Pál

Vitsek Iván bronzérmet nyert a római vb-n.

Fotó: Török János

Nyolcszáz induló közül végzett a harmadik helyen a veterán asztaliteniszezők római világbajnokságán Vitsek Iván. A Floratom Szeged játékosa az 55 éven felüliek korcsoportjában magabiztos játékkal kezdett, és sorra aratta a könnyed győzelmet. A legjobb négy között azonban a svéd Mats Källberg három nagyon szoros, 11:9-es játszmában nyerni tudott, így nem sikerült a döntőbe jutás Vitsek Iván számára.

Vitsek Iván
Vitsek Iván sokáig magabiztosan menetelt, de végül nem tudta megnyerni a vb-t korosztályában.
Fotó: Török János

Magabiztosan és jól játszottam, így simán eljutottam az elődöntőig. A svéddel a 2019-es, budapesti Eb-n játszottam szintén az elődöntőben, akkor viszonylag magabiztosan legyőztem. Sajnos most nem úgy játszottam, ahogy kellett volna. Több dolog közrejátszott, hatezer induló volt, több teremben játszották a tornát. Én végig a kettes teremben voltam, az elődöntőre viszont átkerültem egy másik terembe, ehhez picit nehezen alkalmazkodtam. Nem fogom erre, mert nem olyan teljesítményt nyújtottam, mint a torna korábbi részében. Sajnálom, mert szerettem volna megnyerni a vb-t, de legalább egy érmet szereztem. Volt olyan, akitől jobban tartottam, mint a svédtől, de ott nem tudtam megismételni a korábbi meccseken nyújtott teljesítményemet, talán, ha a második szettet megnyerem, alakulhatott volna másképp – összegzett lapunknak Vitsek Iván. 

Vitsek Iván párosban is asztalhoz állt. Lukács Leventével alkotott duójuk a szabályok értelmében a 40 év felettiek korcsoportjábn indult, hiszen a párosnál a fiatalabb indulóhoz igazítják a korcsoportot. A szegedi duó egészen a negyeddöntőig menetelt, ám itt a lengyel Steuer-Tomicki kettős megállította őket.  Vitsek Iván hozzátette, fizikálisan nem volt számára megterhelő a kettős terhelés, inkább a körülményekkel kellett megküzdeni, mert a torna végére picit párásabbá vált a terem. 

Már egy hónap sincs hátra a paralimpia kezdetéig, ahol Vitsek Iván edzőként lesz majd jelen, hiszen tanítványa, Szvitacs Alexa is párizsi induló.

A múlt héten Montenegróban edzőtáboroztunk, hamarosan pedig Győrben folytatódik a felkészülés. Augusztus 26-án utazunk ki Párizsba. Tokióban bronzérmet nyert Alexa, szeretnénk, ha itt is a legjobb négy közé kerülne. Van két-három olyan vetélytársa, akivel szemben ötven-ötven százalék az esélye, ha jól jön ki a lépés, akár fényesebb érem is összejöhet – tekintett a paralimpiára Vitsek Iván.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában