Helyi sport

2024.07.28. 20:21

Bombagóllal tette emlékezetessé a győzelmét az SZVSE - FOTÓK

Győztes rajtot vett az SZVSE a labdarúgó NB III. Dél-keleti csoportjában. Az újonc szegediek néhány percet leszámítva végig irányították a Kecskemét II. elleni mérkőzést, amelyet megérdemelten nyertek meg.

Vajgely Pál

Kéri Tamás volt az egyetlen a nyáron igazolt mezőnyjátékosok közül, aki a kezdőben kapott helyet.

Fotó: Török János

Tulajdonképpen a tavalyi alapcsapatával futott ki az SZVSE az első NB III.-as bajnokijára, hiszen a szegediek kezdőjében csak a 16 éves kapus, Balogh Csaba, valamint Kéri Tamás volt ott a nyáron szerződtetett játékosok közül.

Lendületesen és jól kezdett az SZVSE, amely a tizedik percben egy jobb oldali beadást követően Papp Ádám fejesével került előnybe. Nem sok minden utalt arra, hogy a vendégek egyenlítenének, de Artner előbb mellélőtte a ziccert, pár perccel később viszont Fortuna segítségével is a kecskemétiek támadója elé került a labda a bal oldali akció után, ekkor viszont már az üres kapuba lőtt. A szünetig hátralévő idő inkább a párharcokról szólt.

A második félidő viszont rögtön gólt hozott, a szünetben beállt Dobronoky gólpasszal mutatkozott be, miután beadását Beretka az ötösről passzolta a kapuba, újra vezetett az SZVSE, 2–1. A második játékrész közepe is gólt hozott, egy labdaszerzés után két szegedi vezethette egyetlen kecskeméti védőre a labdát, Kormányos okosan kivárt, végül ellőtte a hosszúba, 3–1. A legvégén jött a slusszpoén, Orovecz a kecskeméti térfél közepéről járó szabadrúgást lőtte a vendégek kapujába, a kezdőrúgásra már nem is maradt idő, az SZVSE 4–1-re megnyerte az első bajnokiját, így várhatja majd a szombati kupameccset az osztálybeli rivális, a BKV Előre ellen. 

 

Kelemen Balázs:Kifejezetten jól kezdtünk, a harmadik helyzetünket már gólra váltottuk. Az edzőmeccseken is előfordult, hogy a gólunk minket zavart meg, elkezdtünk rossz döntéseket hozni. Ott volt egy negyed óra, amikor nem találtuk a fonalat, de a szünetre rendeztük a sorokat. Tudtam, hogy minőségi cseréim vannak a padon, tudtam, hogy rá tudok frissíteni, tizennyolc-húsz ugyanolyan karakter alkotja a csapatot. Taktikusan játszottunk, a végén pedig Orovecz bombájával lezártuk a meccset, számunkra ez nem volt meglepetés, mert mióta itt van, edzésen már rúgott pár ilyet...Örülünk, maximálisan elégedettek vagyunk, de holnaptól már a kupameccsre figyelünk. 

Szegedi VSE-G-Falc Kft.–Kecskeméti TE II. 4–1 (1-1)
Labdarúgó NB III., Dél-keleti csoport, 1. forduló. Szeged, SZVSE-stadion, 500 néző. Vezette: Sveda Marcell (Dobos, Dudás).
SZVSE: Balogh Cs. – Kormányos, Csamangó (Ottlik, 59.), Rádai, Beretka (Orovecz, 59.), Albert (Fodor, 76.), Mezei, Kelemen V. (Benyó, 59.), Kéri (Dobronoky, a szünetben), Papp Á., Lévai. Edző: Kelemen Balázs.
Kecskemét II.: Pálfi – Ruzsa (Nagy B., 59.), Molnár M., Kovács P. (Virágh, 89.), Balis (Varga M., a szünetben), Harmati, Artner, Czenky (Balla, 59.), Horváth A., Szabó Cs. (Kárpáti, 70.), Szamosi. Edző: Virágh Ferenc.
Gólszerzők: Papp Á. (10.), Beretka (48.), Kormányos (67.), Orovecz (90+4.), ill. Artner (24.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában