Helyi kultúra

2024.09.08. 14:15

Díszpolgári címet kapott Brczán Krisztifor - Fotók

Delmagyar.hu

Brczán Krisztifor díszpolgár. Fotó: Karnok Csaba

A Deszki Falunapok keretében adták át a települési kitüntetéseket a hétvégén. A kitüntettek személyéről a képviselő-testület döntött. A díszpolgári címet Brczán Krisztifor alpolgármester vehette át Király László polgármestertől a településen és a szerb kultúra ápolásában hosszú évtizedeken át végzett áldozatos munkájáért. 

Hűség Deszkért díjat kapott Harcsásné Kasza Éva, a Zoltánfy István Általános Iskola pedagógusa. Köszönőoklevéllel jutalmazták Karácsonyi Zsoltot, a Deszki Magyar-Német-Flamand Baráti kör tagját. A Vállalkozói díjat idén a Költözz-Ma Kft-nek adományozta a képviselő-testület. A Közművelődési díjat Vujcsin Eszter Erzsébet, a Bánát zenekar tagja, a Zoltánfy István Általános Iskola ének-zene szakos pedagógusa, valamint Brczán Éva, a Bánát Kulturális Egyesület kézműves műhelyének alapítója és vezetője vehette át. 

Közösségi Munkavégzésért díjat kapott Netye Orsolya, a Deszk Község Népművészetéért Alapítvány tagja, Zika László, a Deszki Népdalkör tagja és Minyó József, a Nyugdíjas klub tagja. Deszk Községért díjjal jutalmazták Bertók Péter Sándornét, a Zoltánfy Általános Iskola nyugdíjba vonuló pedagógusát, Alain Triestet, belgiumi testvértelepülésük, Ninove város tanácsnokát és Markus Bühlert, németországi testvértelepülésük, Wiesenbach alpolgármesterét. Továbbá Posztumusz Deszk Községért díjat adományoztak Stadler Ferencné Évának, aki több mint két évtizeden át vezette a Deszki Nagycsaládos Egyesületét. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában