Kedvező helyzetben veszített tempót, így negyedik lett a szegedi versenyző

2024.09.08. 14:08

Szélpuff: ez okozta a bajt

Nem szereztek érmet a párizsi paralimpián az MVM Szegedi VE sportolói. A leginkább Varga Katalintól vártunk dobogós helyet, ám egy erős széllökés miatt szinte újra kellett indulnia KL2 200 méteren, végül negyedik lett. Suba Róbert negyedik és ötödik hellyel térhet, Boldizsár Dalma pedig két B döntős szerepléssel.

Mádi József

Varga Katalin szinte újraindult, így lett negyedik.

Fotó: MKKSZ

Nagyon szépen haladt a cél felé Varga Katalin, az MVM Szegedi VE paralimpiai bronzérmes versenyzője Párizsban KL2 200 méteren. Alig fél méterre volt előtte a brit Henshaw, mögötte pedig a másik brit, Wiggs lemaradt – úgy nézett ki, meglesz a második hely.

Aztán egyszer csak nagyjából 50 méterrel a cél előtt azt lehetett látni, hogy Varga lelassít, elmegy mellette Wiggs és a német Adler is, majd a szegedi szinte a nulláról újrakezdve a kajakozást indul utánuk. Mivel elég kevés volt már csak hátra a futamból, így nem maradt esély arra, hogy Varga visszakapaszkodjon a dobogóra, maradt neki a negyedik hely. 

– A hatalmas lökéstől, a szélpufftól meg kellett állnom, hiszen ha nem teszek így, elhagyom a pályámat, amely kizárást ért volna. Kénytelen voltam menteni a helyzetet, de képtelen voltam előremenni. Az élet sajnos most ezt dobta. Találkoztam már ilyen erős széllel, mentem már óriási jobbos szélben, és a hajónak, amelyet két hónapja használok, előnye és hátránya is, hogy könnyen mozdul lapáthúzásra és a szélpuffokra is. Nekünk nincs kormányunk, hanem a lapáttal irányítjuk a hajót. Pedig szoros versenynek tűnt Henshaw-val a csata, a forma, az előfutam mind az ígérte, jó lesz, csak ezen a napon mégsem így alakult. Ilyenkor van az, hogy nem tudok megállni és lazítani, mert fel vagyok húzva, de most nem így lesz. Tartok egy nagyobb pihenőt – nyilatkozta Varga Katalin.

Vargán kívül még további két MVM Szegedi VE-sportoló volt érdekelt két-két számban. Boldizsár Dalma előbb VL2 200 méteren a B finálé második helyével 10. lett, majd KL2 200 méteren a B döntőben harmadikként ért célba, míg Suba Róbert negyedik helyen végzett KL1 200 méteren, illetve ötödikként zárt VL2 200 méteren.

A szakág egyetlen érmét Kiss Péter Pál szerezte KL1 200 méteren. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában