Helyi sport

2024.07.22. 10:01

Döntetlennel nyitott a KÉSZ-St. Mihály Szeged

A női NB I.-re készülő csapat lejátszotta első felkészülési mérkőzését az előszezonban.

Delmagyar.hu

Döntetlent hozott a lányok első nyári tesztmeccse.

Fotó: KÉSZ-St. Mihály Szeged

Gyorsan ellenfélként találhatta magát szemben a néhány napja távozott vezetőedzőjével a KÉSZ-St. Mihály Szeged. A lányok ugyanis azzal a Topolyával játszották első nyári felkészülési mérkőzésüket, amelyhez távozott a korábbi vezetőedző, Vajda Fangyó – a St. Mihályt így immáron Hadár Attila irányította trénerként.

A Sándorfalván megrendezett felkészülési mérkőzésen már ott voltak a St. Mihály eddig bejelentett igazolásai is.

A Topolya a meccs korai szakaszában eltalálta a kapufát, ám ezt követően kiegyenlített játék zajlott a pályán. A félidő végéhez közelítve a szegedi védelem határozatlanságát majdnem kihasználták a vendégek, de ismét a kapufa, majd Aradi Jázmin kapus avatkozott közbe.

A térfélcserét követően Simonovic lövésénél a topolyai kapus bravúrjára is szükség volt, a hátralévő időben pedig ugyan akadtak veszélyes pontrúgásaik a vendégeknek, de nem hozott gólt a St. Mihály első nyári felkészülési mérkőzése.

Az első nyári edzőmeccsünket vívtuk egy remek ellenfél, a szerb szuperligás Topolya SC ellen. Ilyenkor az eredmény csak másodlagos, hiszen rengeteg dolgot kell gyakorolnunk a felkészülés során. Próbálták a lányok jól végrehajtani a megbeszélt dolgokat, persze akadtak még olyan elemek, melyeket nem tudtunk begyakorolni. Összességében elégedett vagyok a mutatott játékkal és a teljesítménnyel. Három új labdarúgónk, Kránicz Viktória, Sara Simonovic és Jelena Petrovic is jól mutatkozott be. A találkozón igazságos döntetlen született, nem lehet okunk panaszra. Nagyon sokat kell még gyakorolnunk az eltervezett taktikát, ezért utazunk majd egyhetes edzőtáborba is, hogy elsajátítsuk a szükséges taktikai elemeket – összegzett a meccset követően Hadár Attila, a St. Mihály vezetőedzője.

KÉSZ-St. Mihály Szeged–Topolya SC 0–0
Női labdarúgó felkészülési mérkőzés, Sándorfalva.
KÉSZ-St. Mihály Szeged: Aradi - Németh, Sajti, Kránicz, Marjanovic, Micic, Malesevic, Nagy, Sovány, Horváth, Koszo. II. félidő: Krstovic - Petrovic, Simonovic, Ónodi, Bozóki, Futaki, Juhász, Farkas, Marjanovic, Horváth, Nagy. Vezetőedző: Hadár Attila.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában