A tavalyi győztes idén Rákóczi túróssal védte meg a címét

2024.09.06. 19:42

Tóparti palacsinta party Ruzsán – GALÉRIA

Arany T. János

Gyűltek-gyűltek a palacsinták péntek délután a ruzsai Dózsa György utcai tónál, ahol idén már negyedik alkalommal rendezték meg a Tóparti palacsinta party-t. Még 2019-ben LIFE MICACC projekt (az Európai Unió környezetvédelmi politikáját támogató pénzügyi alap) részeként valósult meg a Ruzsán a vízmegtartást elősegítő tó. Ennek átadásakor rendeztek egy kis mulatságot néhány évvel ezelőtt, ami annyira jól sikerült, hogy kinőtte magát a rendezvény és hagyomány lett belőle.

Márki Anita Rákóczi túrós mousse-os palacsintája lett az idei ruzsai Tóparti palacsinta party legjobb palacsintája. Fotó: Török János

A piknik kiegészítője a palacsintaverseny. Ez alkalommal tizenöten mérettették meg a palacsintájukat felnőtt és gyerek kategóriában. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, ezért a négyfős csapat egy újságíróval bővült öt főssé. A mezőny erős volt, de azért akadt néhány kiemelkedő munka. A zsűri – volt iskolaigazgató, könyvtáros és két diákönkormányzati tag – értékelte az egyedi megoldásokat.

A túró rudis például külsejében és belsejében is a klasszikus édességre hasonlított, az egyik palacsintát ropogós réteg díszített, volt rántott-töltött palacsinta csirkemellel, ami főételként is megállta a helyét. A felnőtt kategória legjobbja a tavalyi év győztese lett, Márki Anita nem ma kezdte, Rákóczi túrós mousse-os palacsintát készített, amit minden zsűritag maximális pontszámmal jutalmazott. A gyerekek közül Masa Levente almás-fahéjas palacsinta lett a befutó. A palacsintákat a gyerekek és résztvevők között osztották szét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában