Szegedi hírek

2024.09.06. 21:30

Ezek voltak a legfontosabb események pénteken a vármegyében

Delmagyar.hu

Saját tanárainak és dolgozóinak is tartozik a Wesley-iskola

Már a nyári szünet alatt sem tudta időben kifizetni saját tanárait a Wesley-iskola, mégis azzal hitegették a szülőket, hogy rendben elindulhat a tanév. A fenntartó mai napig tartozik a saját pedagógusainak, és esély sincs arra, hogy az egész tanévben biztosítsa a tanításhoz szükséges anyagi feltételeket.

Embert gázolt egy vonat Balástyán

A baleset az állomáson történt.

Mártélyra költözött az Aranyossy óvoda

Különleges összefogással Vásárhelyről a mártélyi egykori iskola épületébe költözött a sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Aranyossy Ágoston Református Óvoda. Az ünnepélyes átadó után bejárásra invitálták közösségüket.

Pitvaros a káosz közelében: Nincs aki füvet nyírjon és a köztéri kukákat kiürítse

Talán a fogorvost küldjem ki füvet vágni? – tette fel a kérdést a parázs hangulatú, pénteki testületi ülésen Radó Tibor, Pitvaros polgármestere. Az ülést képviselői javaslatra hívták össze, ahol a polgármesteri hivatal udvarának rendbetétele, a szemétgyűjtők ürítése és a közterületek rendben tartása volt a téma.

Még meg sem nyílt, de már tele van a zákányszéki bölcsőde

Gyönyörű szép új épület nőtt ki a földből a zákányszéki sportcsarnok és az orvosi rendelő mellett a József Attila utcában.

Mihalik Kálmánra emlékeztek

A Székely Himnusz zeneszerzőjének nevét viselő Mihalik Kálmán Alapítvány rendezett megemlékezést pénteken a zeneszerző halálának 102. évfordulója alkalmából sírjánál.

A Pick Szeged Tatabánya elleni rangadóval készül a BL-re

A Mol Tatabánya KC az elmúlt héten egy doboji felkészülési tornán 28–26-ra legyőzték a horvát bajnok RK Zagrebet. Ez is mutatja, kiváló erőfelmérő várhat a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatára szombaton 18.15-től (élő: M4 Sport) a Pick Arénában a BL-nyitány előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában