Hamarosan már tétmeccseket rendeznek

2024.07.08. 16:44

Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa: sorsoltak az első fordulóra

Negyvenhét csapat jelezte a részvételi szándékát. A területi igazgatóságon megtartották a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa első fordulójának a sorsolását. Tizenöt párosítást húztak ki, mivel a vármegyei I. osztály teljes mezőny, valamint hét megyekettes csapat automatikusan ott van a legjobb 32 között.

Becsei Dávid

A legutóbbi döntőt az SZVSE és a Sándorfalva játszotta.

Fotó: Karnok Csaba

Akár a nyári felkészülési programba is beilleszthetik a Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa első fordulójának mérkőzéseit a csapatok. Hivatalos játéknapok az MLSZ Csongrád-Csanád vármegyei Igazgatóságának tájékoztatása szerint augusztus 17–20. között lesznek, de ettől eltérhetnek a klubok, amennyiben igény van a más időpontra az ünnepi hosszú hétvégén.

Karnok Csaba
A Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei Kupa 2023–2024-es kiírásának a győztese az SZVSE-G-Falc Kft. volt.
Fotó: Karnok Csaba

Kiemelt csapatok

A kupasorsoláson az is kiderült, hogy a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság első fordulóját augusztus 17-18-án rendezik. Átfedésben van az időpont a kupafordulóval, de a megyeegyes csapatok ebben a körben még nem érdekeltek, kiemeltként ott vannak a legjobb harminckét együttes között, akárcsak a megyekettes Ásotthalom, a SZEOL SC, a Mártély, a Csongrád, a St Mihály, a Mindszent és az UTC.

Közösségépítés

Közreműködött a sorsoláson Takács Mihály, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás sportigazgatója, aki a kupamérkőzések közösségépítő erejét emelte ki. Úgy vélekedett, a labdarúgásnak ez egy fontos része, legyen szó a szegedi utánpótlás nevelésről, a megyei futballklubokról, vagy éppen más sportágak csapatairól.

Továbbjutás

A kupamérkőzéseken az alacsonyabb osztályú csapat a pályaválasztó, amennyiben egy osztályban érdekelt mindkét fél, akkor a hamarabb kihúzott klub. Amennyiben a rendes játékidő végén döntetlenre állnak a csapatok, akkor az alacsonyabb osztályú jut tovább, azonos osztálybelieknél tizenegyes rúgások döntenek.

Bajnoki kezdés

A többi felnőtt bajnokság sorsolását július 18-án, jövő csütörtökön 14.30-tól tartja az MLSZ  Csongrád-Csanád vármegyei Igazgatósága. Az viszont már biztos, hogy a megyekettő, a megyehárom és a megyenégy küzdelmei augusztus 24–25-én rajtolnak a 2024–2025-ös szezonban.

Nemes István Csongrád-Csanád vármegyei kupa:

Az 1. forduló párosítása: Nagymágocs–Domaszék, Szegedi Pázsit–Zákányszék, MAS SE–Tápé, Ópusztaszer–Csanádpalota, Székkutas–Zsombó, Kübekháza–Kiszombor, Gyálarét–Pusztamérges, Üllés–Baks Ruzsa–Eperjes, Szegvár–Tömörkény, Kistelek–Röszke, Apátfalva–Szatymaz, Forráskút–Csanytelek, Ambrózfalva–Öttömös, Földeák–Csengele.

A vármegyei kupa 2023–2024-es kiírását az SZVSE-G-Falc Kft. nyerte meg, miután 3–2-re legyőzte a Sándorfalvát az Algyőn rendezett döntőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában