Gasztronómia, tánc és szentmise

2 órája

Erdélyben jártak a deszki Deszka Döngetők – galériával

Az ősz varázslatos fényei Erdélyben, az erdélyi vendégszeretet és gasztronómiai mind-mind visszaköszönnek Karnok Csaba fotóriporter kollégánk képein, aki a deszki Deszka Döngetők néptánccsoport tagjaként töltött el egy hosszú hétvégét a térségben Deszk testvértelepülése, Oroszhegy meghívására.

Arany T. János

Az őszi napfény aranyló sugarai meleg fénybe burkolják a tájat, a levelek színes kavalkádja – a sárga, narancs, vörös és barna árnyalatai – még intenzívebben ragyognak ebben a különleges fényben. Az őszi napfény megnyugtat, mintha simogatná a tájat. Az őszi fények Erdélyben lenyűgözőek. A napfény aranylóan sugárzik, szinte megérinti a tájat, ahogy átszűrődik az erdők fölött, és megvilágítja a színes lombkoronákat. A reggeli órákban gyakori a köd, amely sejtelmessé teszi a hegyeket, völgyeket és a kis falvakat.

Erdély, hosszú hétvége, Deszk
Gyönyörű tájak, spiritualitás és gasztronómiai élmények. Hosszú hétvége Erdélyben, ahogy fotóriporter kollégánk látta. Fotók: Karnok Csaba 

Erdélyben jártak a Deszka Döngetők csapata

A deszki néptánccsoport, a Deszka Döngetők csapata, amelynek tagja lapunk fotóriportere, Karnok Csaba is, egy hosszú hétvégét töltött Erdélyben. Oroszhegyre, Deszk testvértelepülésére érkeztek, miután megálltak az Aranyosfői-jégbarlangnál. 

Oroszhegyen szentmisén vettek részt majd traktorra kötött utánfutón – amit ott taligának hívnak – vitték fel őket egy hegyi hétvégi házba. Itt kemencében sült ebéddel várták őket, ami Csaba szerint mennyiségében is, minőségében is lenyűgöző volt. Ebéd után természetesen a közös tánc sem maradhatott el.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában