Futóközösség

2 órája

Sport, ami összeköt - Célba ért a 27. Csongrád–Szentes „g”-át futás – videóval

A 27. Csongrád–Szentes „g”-át futás ismét lendületes közösséget hozott össze. Idén a 2018-hoz hasonló szél, és a két évvel ezelőtti eső sem hátráltatta a sportolókat.

Tábori Szilvia

Újra kissé zord idő köszöntött a 27. Csongrád–Szentes „g”-át futás kétszázhoz közeli résztvevőjére október 5-én, szombaton. Ahogy két évvel ezelőtt, úgy most is olykor szemerkélő esőben készülődtek az indulók, de idén végül kedvezett az időjárás és száraz lábon rajtoltak el, illetve értek célba a versenyzők. Bár a legtöbb futó szerint kültéri sportoláshoz kifejezetten előnyös a mostani hőmérséklet, nem úgy mint 2018 őszén volt, amikor a heves szél hátráltatta a gáton futókat. Olyannyira, hogy akár percekben volt mérhető az időhátrány. Két évvel ezelőtt pedig, a szintén Csongrádról induló gátfutáson végig eső áztatta a résztvevőket

Csongrád-Szentes, gátfutás, Tisza-gát
A 27. Csongrád–Szentes „g”-át futás idén is sokakat vonzott. Fotó: Csongrád / Facebook

A Csongrád és Szentes között két különböző távon, 6 és 14 kilométeren teljesíthető versenyt egyébként nemcsak a helyiek kedvelik: előfordult, hogy Budapest mellől kifejezetten erre a sportversenyre utazott a Dél-Alföldre egy csapat, idén Csongrád lengyel testvérvárosából érkeztek futók. A verseny teljes útvonala Csongrád Gyógyfürdő és Uszoda elől indult, majd a Tisza-gáton és a kerékpárúton haladva érte el a szentesi Sportpályákat. Jövőre ismét Szentesről lehet majd rajtolni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában