Húzz bakancsot!

1 órája

Emléktúra Mendei Árpád tiszteletére

A Világ Gyalogló Napot a Mendei Árpád Emléktúrával ünneplik a Maros-parti városban vasárnap – adta hírül a programot szervező Makói Természetbarát Sportegyesület. Az emléktúra felhívásában azt írták, a rendszeres gyaloglás, séta alkalmas az egészség megtartására, társakkal, barátokkal együtt ráadásul remek időtöltés.

Szabó Imre

A Mendei Árpád Emléktúra egy makói természetjáró munkássága előtt tiszteleg. A legendás túravezető több száz, de akár ezer fiatallal is megszerettette ezt az életformát. Nagyon sok kirándulást szervezett annak érdekében, hogy a gyaloglást, a kerékpározást és a természet védelmének a fontosságát népszerűsítse. Többször kitüntették, városa 2013-ban fogadta díszpolgárává. 2017-ben hunyt el.

emléktúra, mendei árpád
Idén is tisztelegnek az emléke előtt.

Emléktúra az emlékhelyhez

Az emlékhelyet az Apátfalva és Makó közti túraösvény félútjánál alakították ki lelkes természetkedvelők két évvel ezelőtt. A hangulatos pihenőhelyen pad és egy kültéri plasztika látható. Ez utóbbi vándorbotra akasztott tarisznyát formáz, ennek előterében kapott helyet az emléktábla, amire rágravírozták az arcképét és kedvenc Eötvös Lóránd-idézetét. A botra rögzített, 12 darab kis méretű emléklap a gazdag életút állomásait idézi fel.

10 kilométeres útvonal

Azokat, akik szeretnének részt venni az emléktúrán, vasárnap reggel háromnegyed 9-re várják a Maros-parti Strand bejáratához, ahonnan 9-kor indulnak el a résztvevők. A csapat a Maros-parti túraösvényen fog haladni, útba ejti a Csordajárást és a bányatavakat; a végcél az emlékhely lesz. Az útvonal hossza nagyjából 10 kilométer.  A szervezők mindenkit arra kérnek, hogy az időjárásnak megfelelő, kényelmes túraöltözetet viseljen. Rossz idő esetén október 13-ára halasztják a túrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában