Hiába vezetett Varga György Balázs duplája révén a Szeged-Csanád GA

2024.07.28. 20:54

Kevés volt a két gólos előny

Idegenben, Tatabányán rajtolt a labdarúgó NB II.-ben a Szeged-Csanád GA, amely az első félidőben, majd a második elején két gólos vezetést szerzett Varga György Balázs révén, aztán viszont fordítottak a hazaiak, és 3–2-re nyertek.

Mádi József

Varga György Balázs (jobbról) szerezte a szegediek első két bajnoki találatát.

Fotó: Gémes Sándor

A vendégek keretéből sérülés és betegség miatt hiányzott Molnár-Farkas Tamás, Könczey Márk, Palincsár Martin és Gajdos Zsolt. 

Nagy elánnal kezdte a Szeged-Csanád GA a mérkőzést, szöglet és fejes követte egymást mindjárt a középkezdés után, utóbbi esetben a védelem mentett – és mindez még csak az 1. percben.

A 7. percben Haris Attila beadása után Horváth Milán fejelte a labdát a jobb kapufa tövére, onnan mellé pattant a labda. A 16. Tóth Bence vállalkozott lövésre, a labda fél méterrel szállt fölé, majd a következő támadásnál Haris Attila belsőzött éppen csak a bal kapufa mellé.

A szegedi fölény a 23. percben érett góllá, nem is akármilyen formában: jobb oldali kisszöglet után Varga György Balázs ballal szinte az alapvonalról emelte át a labdát a kapus felett a hosszúba, 0–1.

Jött egy hazai kapusbravúr, Lóth Péter lábbal védte Horváth Milán lapos lövését, ahogy Takács-Földes Olivér esetében is így tett a tatabányai kapus, a fiatal friss igazolás ballal lőtt, Lóth Péter védett. Az első 45 percben plusz a hosszabbításban látottak alapján egyértelmű és megérdemelt volt a szegedi vezetés, a hazaiaknak nagyon kevés lehetőségük volt Takács János kapuja előtt. 

Ott folytatta a szünet után is a Szeged, ahol abbahagyta, még két perc sem telt el, máris lőtt Varga György Balázs, a labda fölészállt. A 49. percben már nem hibázott, amikor a 16-oson belül lopta a távolságot befelé, és ballal a lábak között talált utat a labdája a kapuba, 0–2. 

Takács János első védésére az 54. percig kellett várni, ekkor Eördögh András lövését hárította vállal a szegedi kapus. A következő helyzetből, szabadrúgásból rögtön szépített a Tatabánya, Szegleti Gergely erőből félmagasan lőtt a kapu bal alsó sarkába nagyjából 18 méterről, 1–2. Sőt a 62. percben egyenlített a hazai alakulat, Jagodics Márk egy kipattanó labdát bombázott a léc alá, 2–2. 

Az első félidőben látott szegedi dominancia megszűnt a szünet után, ennek volt köszönhető a két gyors tatabányai válasz.  

Éledezett a Szeged, a 75. percben Márkvárt Dávid szabadrúgása után a röviden Lóth Péter védett bravúrral, majd ugyanígy tett Takács János, aki Vass Patrik lövését hárította remek mozdulattal. Szilágyi Zoltán is közel járt a gólhoz, amikor Kurdics Levente hatalmas bedobása után került helyzetbe az ötösön, de mellélőtt.

A 82. percben jött a hidegzuhany: a 16-os oldalvonaláról adták be a labdát a hazaiak, Soltész Barnabás felugorva, erőből fejelt a kapuba az ötösről, 3–2. 

A 90+4. percben Pruska Dániel lövését védte lábbal Lóth Péter, ezzel nem sikerült a pontot sem megmenteni. 

Tatabánya–Szeged-Csanád GA 3–2 (0–1)
Merkantil bank liga labdarúgó NB II., 1. forduló. Tatabánya, 1000 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Bertalan Dávid, Ring Kevin).
Tatabánya: Lóth – Eördögh, Buna, Jagodics, Harsányi, Katona K. (Varga D., 53.) – Szegleti, Bertus (Jelena, 53.), Csernik (Vida K., 80.) – Letenyei (Soltész B., a szünetben), Árvai (Vass P., 52.). Vezetőedző: Gyürki Gergely.
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Gera, Szilágyi Z., Horváth M., Tóth B. – Haris (Pruska, 85.), Márkvárt – Papp Á. (Lamin, 80.), Varga Gy. B. (Kurdics, 66.), Takács-Földes (Mohos, 66.) – Borvető. Vezetőedző: Michael Boris.
Gólszerzők: Szegleti (55.), Jagodics M. (62.), Soltész B. (82.) ill. Varga Gy. B. (24., 49.).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában