Utolsó felkészülési mérkőzését játszotta le a Szeged-Csanád GA

2024.07.21. 18:29

Jó alapokra építkeznek

Lejátszotta utolsó felkészülési mérkőzését is az NB II. nyitányára készülő Szeged-Csanád GA, amely a Tiszakécske ellen 2–0-ra nyert. Vasárnap a Tatabánya elleni idegenbeli bajnoki rajt következik.

Mádi József

Ha így, akkor így. Haris Attila (kék-feketében) mindent megtett az ellenfél megállításáért.

Fotó: Török János

Zajlik az élet a Szeged-Csanád GA-nál. A klub először bejelentette, hogy az ötödik nyári igazolásként Takács-Földes Olivér személyében egy 2006-os születésű játékossal erősödött a támadósor. Takács-Földes Olivér 2006. augusztus 3-án született Szombathelyen. A ballábas szélső támadó az Illés Akadémián nevelkedett, ahol az U12-es csapattól kezdve végigjárta a korosztályos együtteseket. Nem idegen számára a felnőtt futball, az előző idényben a Haladás második csapatában szerepelt. Próbajátéka során nyújtott teljesítményével, góljával és gólpasszaival meggyőzte a szakmai stábot.

– Nagyon örülök, hogy Szegeden folytathatom a pályafutásom. Színvonalasok az edzések, rendkívül élvezem a közös munkát. A csapattársak is rendesek, hamar befogadtak. Öröm lesz itt játszani – nyilatkozta Takács-Földes Olivér.

Ezen információ után érkezett az újabb hír: a Szent Gellért Fórum centerpályájának karbantartása miatt a második fordulóra kisorsolt Kozármisleny elleni hazai meccset pályaválasztói cserével idegenben játssza le. Ezzel az is eldőlt, hogy a legelső szegedi meccsre augusztus 18-ig kell várni, ekkor a Soroksár elleni bajnoki lesz a hazai bemutatkozás.

Majd a bajnoki főpróbával folytatódott az események sorozata, amelyet az NB III.-as Tiszakécske ellen vívott a csapat. Az első félidőben nem esett gól, a másodikban pedig az egyik új szerzemény, Mohos Barnabás, valamint a saját nevelésű Papp Áron talált be, ezzel alakult ki a 2–0-s szegedi siker.

Úgy gondolom, jó úton haladunk. Az egész mérkőzés során igyekeztünk minél többet birtokolni a labdát. Örülök, hogy számos helyzetet kialakítottunk és nem kaptunk gólt. A labdával szembeni játékunkra is összpontosítanunk kell, nem spórolhatunk meg egyetlen lépést sem, mert sokszor ezen múlhat egy-egy mérkőzés. Rengeteg pozitív dolgot láthattunk, de néhány olyan elemet is, amely még javításra szorul. A csapat folyamatosan fejlődik. Jó alapra építhetünk, hiszen a tavalyi szezont idézi a kiváló erőnlét és a fegyelmezett védekezés, ugyanakkor mindezek mellett egyre több helyzetet teremtünk, ami örömteli – nyilatkozta Michael Boris a meccs után a klub hivatalos médiafelületén.

A Szeged-Csanád GA vasárnap 19 órától az újonc Tatabánya otthonában kezdi meg szereplését az új NB II.-es sorozatban.

Szeged-Csanád GA – Tiszakécskei LC 2–0 (0–0)
Felkészülési labdarúgó-mérkőzés, Szent Gellért Fórum. Vezette: Kiss Richárd.
Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Gera, Szilágyi, Horváth M., Tóth B. – Márkvárt, Haris – Varga Gy. B., Gajdos, Takács-Földes – Borvető. Csere: Pejovics, Pruska, Magyar, Óvári, Mohos, Papp, Sarr, Kurdics. Vezetőedző: Michael Boris.
Tiszakécskei LC: Prokop – Geringer, Tóth B., Valencsik, Balázs – Pintér, Szekér, Grünwald – Vajda, Zámbó, Horváth E. Csere: Baráth, Szmola, Takács T., Antal, Sipos, Sallai, Marsa, Mihály. Vezetőedző: Balogh Pál.
Gólszerzők: Mohos, Papp.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában