Nem kezdte jól az új idényt a Hódmezővásárhelyi FC

2024.07.28. 19:25

Vereség Gyulán

Az újonc Gyula otthonában rajtolt a labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi FC, amely a félidei hátrány után nem tudott újítani, így kikapott.

Mádi József

Zana Dávid és a Hódmezővásárhelyi FC Gyulán kezdte az idényt, ahol vereséget szenvedett.

Fotó: HFC

Nem túl hálás szerep idegenben indítani egy új bajnokságot, ráadásul egy olyan csapat otthonában, amely újonc az osztályban, azaz tele van önbizalommal és motivációval. A labdarúgó NB III. Délkeleti csoportjának első fordulójában a harmadosztály előző két idényében érmes Hódmezővásárhelyi FC a Gyula vendége volt, és a találkozóra, a hazaiak visszatérésére az NB III.-ban 650 néző volt kíváncsi – ez a szám még az NB II.-ben is megsüvegelendő. 

Az első félidőben sokáig nem született gól, majd a hajrában, még éppen a szünet előtt, a 46. percben Ilyés Tamás szerezte meg a vezetést a hazai alakulatnak. Tegyük hozzá, a Békés vármegyei együttes kezdőjében jó néhány olyan játékos szerepelt, akik nemrég még az NB II.-ben akár a Békéscsaba, akár a Szeged-Csanád GA mezét viselték, elég, ha csak Geiger Norbert, Szabó Péter, Zabari Dávid, Ilyés Tamás vagy Zelenyánszki László nevét említjük.

A második játékrészben nem maradt más választása a Hódmezővásárhelynek, mint küzdeni az egyenlítésért, Tóth Péternek volt is lehetősége. A folytatásban maradt a meddő vendégfölény, sőt a 83. percben a csereként beállt gyulai Malkócs Marcell is betalált, így innen már nem volt visszaút.

A Délkeleti csoport előző NB III.-as kiírásának harmadikja így vereséggel kezdte a szezont, amelyben a folytatás majd augusztus 7-én következik megint idegenben, a Honvéd II. otthonában, addig pedig egy kupameccs vár Dóra Donátékra. 

Antal Krisztián: – Gratulálok a győzelemhez a Gyulának. Sajnos a második félidőre elfogytunk, megéreztük, hogy öt játékosunk hiányzott. Bízom benne, hogy már a kupameccsre is vissza tudnak térni, így javíthatunk.

Gyula–Hódmezővásárhelyi FC 2–0 (1–0)
Labdarúgó NB III., Délkeleti csoport, 1. forduló. Gyula, 650 néző. Vezette: Farkas Tibor (Balogh Bence, Pálinkás Donát).
Gyula: Füstös – Sztankó, Szabó P., Wéber, Zabari (Krajcsó, 84.) – Czirok (Csicsely, 87.), Katona (Trescsula, 58.) – Geiger, Zelenyánszki, Varga T. (Malkócs, 58.) – Ilyés (Vörös, 84.). Vezetőedző: Ekker Attila.
Hódmezővásárhelyi FC: Vaits – Guth, Dóra, Zana, Zámbori – Török K., Sipos G. – Rabecz R. (Kónya, 76.), Rabecz B. (Hajduk, 86.), Gréczi – Tóth P. (Arany G., 86.). Vezetőedző: Antal Krisztián.
Gólszerzők: Ilyés (46.), Malkócs (83.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában