Szeged elővárosában sportos hétvégét tartanak

2023.09.08. 11:49

Készülj, Klebelsberg-telep!

Szeged elővárosában, Klebelsberg-telepen 26. alkalommal rendeznek sportos hétvégét Hattyas-kupa néven, amelyen a hagyományos műfüves kispályás futballtorna mellett tizedszer főző- és futóverseny is színesíti a programot.

Készülnek a csapatok a 26. Hattyas-kupára.

Fotó: Frank Yvette/Archív

Az idén hét csapat nevezett a hagyományos, immár 26. alkalommal kiírt Hattyas-kupa kispályás labdarúgótornára, amelyen szigorítottak a lebonyolításon. Ezek alapján csak olyan játékosok szerepelhetnek az eseményen, akik a telepen jártak óvodába, iskolába, ide születtek, itt laktak vagy élnek bejelentett lakcímkártyával, ezen kívül pedig három "idegenlégiós" lehet csapatonként, akik viszont nem lehetnek igazolt labdarúgók. 

A sorsolás után kiderült, hogy a három régi csapat, a kilencszeres győztes Majdnem Mindegy, valamint a Fanatiqs Szextett és a Amperfestők egy hármasba kerültek, a másik ágon pedig négy együttes (Hanyatt SE, Betonkeverők, Pár Gól és Nyerünk, Harangláb FC) küzd meg az elődöntőt jelentő első két helyért. A csoportmeccsek 8.30-kor kezdődnek, és egészen 13 óráig tartanak, majd következik az 5. helyért a helyosztó, a két elődöntő, a 7-es rúgó verseny, a bronzmeccs 15 órától, a döntő pedig 15.30-tól.

A vasárnapi eseménysor a kakasfőzőversennyel indul, miközben ugrálóvár, asztalitenisz és tollaslabda várja a nevezőket, akik a Tiszta Holt-Tiszát elnevezésű futóviadalra is nevezhetnek hét kategóriában (ebihal – 8 éves korig 1 km; mókus – 9–11 évesek 1 km; sirály –12–16 évesek 3,5 km; nádszál – 16–40 évesek, nők, 3,5 km; jegenyefa –16–40 évesek, férfiak, 3,5 km; ékszerteknős – 40 felettiek, 3,5 km; gólyafészek – családi futás 2 km). 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában