Elkezdődött az olimpiai reménységek versenye a Maty-éren

5 órája

MVM Szegedi VE: ezerrel hajtottak

A szegedi Maty-éren 43 ország részvételével megkezdődött az olimpiai reménységek versenye. Az MVM Szegedi VE sportolói közül többen is egyből az A döntőbe jutottak.

Mádi József

Az MVM Szegedi VE kenusa, Molnár Ádám U15-ben C1 1000 méteren futamgyőzelemmel egyből döntős lett.

Fotó: Karnok Csaba

Hivatalosan is megkezdődött a 2024. évi olimpiai reménységek kajak-kenu versenye a szegedi Maty-éren. Sűrű volt a program, kajak és kenu ezer méteren egyesben minden elő- és középfutammal együtt délelőtt 72, az egész nap alatt pedig 136 (!) futamot rendeztek megállás nélkül. A magyar versenyzők remekeltek, és rengeteg A-döntős van már, közte szerepelnek az MVM Szegedi VE sportolói is..

MVM Szegedi VE
Így kell  örülni: Kis Máté Zalán U15-ben C1 1000 méteren az MVM Szegedi VE színeiben előfutamot nyert. Fotó: Karnok Csaba

A nyitónap első részében az egyesek 1000 méteres előcsatározásait rendezték az U15-ös, az U16-os és az U17-es korosztályban is, számonként két magyar versenyzővel. A legtöbb esetben az előfutamok eredményétől függetlenül a középfutamban is vízre kellett szállnia a fiataloknak ahhoz, hogy kvalifikáljanak a döntőbe.

MVM Szegedi VE: egyből a döntőbe

Az MVM Szegedi VE versenyzői közül Zs. Somló Zsuzsanna U16-ban C1-ben a második helyével jutott közvetlenül döntőbe, míg a fiúknál U15-ben előbb Kis Máté Zalán, majd Molnár Ádám István is futamgyőzelemmel kezdett, így ők is már a fináléra készülhetnek ugyancsak C1-ben. 

A délutáni programban már áttértek a fiatalok a rövidebb, 500 méteres távokra. Itt is volt szegedi előfutamgyőzelem, amely egyből a döntőt ért, hiszen C1 500 méteren az U16-os korosztályban előbb Molnár Ádám, majd Molnár Lukács lapátolt úgy, hogy nem kell középfutamoznia.

Pénteken megint 8 órától indulnak a futamok, délután pedig már döntőket is rendeznek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában